Cea mai nouă procedură din țară, adresată pacientelor cu noduli fibromatoși uterini, disponibilă la Spitalul Pelican

Cea mai nouă procedură din țară, adresată pacientelor cu noduli fibromatoși uterini, disponibilă la Spitalul Pelican

Ablația cu radiofrecvență constă în puncția ghidată ecografic a nodulilor de fibrom cu un dispozitiv special care va încălzi acești noduli la 80-100 de grade și îi va "topi" din interior. Procedura se desfășoară în sala de operație, în analgo-sedare (o anestezie ușoară), prin abord vaginal și necesită o zi de internare.

Dr. Suciu-Lazăr Viorel, medic primar Obstetrică-Ginecologie:
“Ne aflăm alături de doamna doctor Mihaela Pețeanu, medic primar Obstetrică-Ginecologie, din Constanța care ne-a onorat cu prezența dânsei pentru a inaugura o procedură care în acest moment este practicată doar într-un singur centru din țara noastră. Este vorba despre o procedură de ablație cu radiofrecvență care în țara noastră este o noutate și este adresată pacientelor cu noduli fibromatoși uterini și cărora le putem oferi această procedură pentru a scăpa de neplăcerile produse de această patologie fără intervenție chirurgicală”.

Pacienta:
"Sunt din Dej, am auzit despre această procedură cu radiofrecvență care se face la Spitalul Pelican din Oradea. Îmi doresc să am o refacere mai rapidă și să-mi pot relua activitatea nu am optat neapărat pentru operație clasică pentru că recuperarea e mai lentă. Domnii doctori sunt minunați, cadrele medicale au fost foarte ok, foarte bine s-au comportat, ireproșabil”.

Dr. Pețeanu Mihaela, medic primar Obstetrică-Ginecologie:
“Mă bucur că m-ați invitat la Oradea și că am această ocazie să ne revedem în aceste condiții. Am fost foarte bucuroasă că am putut să o întâlnesc în urmă cu câțiva ani pe doamna Victoria Rey din Spania, care m-a inițiat și mi-a descifrat tainele acestei metode terapeutice care pentru mine are foarte multe avantaje și consider că aceste avantaje sunt și ale pacientelor: lipsa intervenției chirurgicale propriu-zise deci a oricărei incizii, controlul manevrei permanent prin ecografia vaginală, lipsa durerii prin analgo-sedare, o anestezie ușoară care poate fi prelungită cât dorește sau până se termină procedura, avantajul lipsei internării, pacienta poate să stea în clinică până la 3-4 ore și să plece în siguranță după aceste ore fără să fie nevoie de internarea peste noapte. Din aceste motive și pentru că salvează uterul, ajută fertilitatea, consider că este o manevră de care pot să beneficieze foarte multe femei care au fibroame uterine, aplicarea terapiei depinzând de mărimea, volumul și localizarea fibromului. Dacă se respectă toate regulile, manevra este extrem de avantajoasă".

Dr. Suciu-Lazăr Viorel, medic primar Obstetrică-Ginecologie:
“Aș mai sublinia un avantaj, este vorba de pacientele tinere sau cele pentru care prezervarea fertilității este un aspect extrem de important sau care se confruntă cu probleme de infertilitate din cauza prezenței acestor noduli și la care intervențiile chirurgicale pe cale clasică sau laparoscopică s-ar putea solda cu formarea unor cicatrici mai vicioase care ar putea expune la risc pacienta într-o eventuală sarcină și la care aceste proceduri de ablatie cu radiofrecvență au beneficia foarte mari.

De asemenea, în contrapartidă cu embolizarea uterină, această metodă nouă nu afectează vascularizația uterului și nu se însoțește de durere după procedură. Constituie o medicină personalizată. Noi va trebui să selectăm pacientele cărora le este dedicată această metodă, nu toate se vor încadra în categoria pacientelor optime pentru ablatie cu radiofrecvență, dar o mare parte din ele vor beneficia de această procedură și considerăm că este ceva nou, care în România se practică doar într-un singur centru în acest moment și ceea ce vrem să aducem și noi pentru a lărgi paleta de servicii oferite pacientelor noastre”.

Dr. Bodog Alin, medic primar Obstetrică-Ginecologie:
“Vă aducem cele mai noi metode de tratament în spitalul nostru astfel încât astăzi pentru prima data cel putin in jumatatea de vest a tarii efectuam o procedura inovativa – ablatie cu radiofrecventa. Această procedura minim-invazivă se adresează pacientelor cu fibrom uterin care în mod normal ar trebui sa beneficieze de interventie chirurgicală clasică sau laparoscopică. Avem un abord minim-invaziv, transvaginal ecoghidat prin care rezolvam problema de sanatate care este foarte întâlnită în rândul femeilor. 70 la suta dintre femei vor dezvolta un fibrom uterin. Această intervenție se adreseaza în mod special pacientelor care vor sa procreeze și pacientelor care prezintă sângerări vaginale, durează foarte puțin, este o metodă minim-invazivă, pacienta pleacă acasă și a doua zi își poate relua activitățile cotidiene”.

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)