Sportul de performanta, ajutat de Spitalul Clinic Pelican Oradea

Spitalul Clinic Pelican Oradea a supravegheat toate meciurile de polo juniori si baschet feminin CSM CSU Oradea. Echipajele medicale ale Ambulantei Pelican au ajutat jucatorii angrenati in meciurile din Campionatul national de polo juniori si din Liga Naționala de baschet feminin ce se sustin la Oradea.

Spitalul Clinic Pelican Oradea a avut grija de sanatatea juniorilor poloisti de la CSM Oradea, pe parcursul competitiilor sustinute in weekend la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.
In cadrul Campionatului national de juniori I Turneul final 18.03.2018, echipajele Ambulantei Pelican au fost prezente la toate meciurile de vineri (16.03.2018), intre orele 9.00 – 12.00 si intre orele 17.00 – 20.00, sambata (17.03.2018), intre orele 9.00 – 12.00 si intre orele 17.00 – 20.00 si duminica (18.03.2018), intre orele 9.00 – 12.00.


Vineri, la debutul campionatului, un jucator de la Corona Brasov a fost usor accidentat. Jucatorul junior a primit pe loc ingrijiri medicale de la echipajul medical al Ambulantei Pelican, condus de dr. Calin Ciobanu si nu a necesitat alte interventii medicale urgente.
Tot in acest weekend, Ambulanta Pelican a asigurat asistenta medicala de urgenta la competitiile turneului pentru faza a doua din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin – ediția 2017/18, sustinute la Arena Antonio Alexe.


La acest eveniment au participat, alaturi de gazdele de la CSM Oradea, echipele de baschet feminin din Arad, Timișoara, Alba Iulia, respectiv Tîrgu Mureș.
Astfel, echipajele noastre de la Ambulanta Pelican au fost prezente vineri la doua meciuri de baschet feminin (la ora 18.00, CS SCM Timișoara vs Universitatea Alba Iulia si la ora 20.00, FCC ICIM CSB Arad vs UPM BC Sirius Tîrgu Mureș), sambata (la ora 18.00, Universitatea Alba Iulia vs FCC ICIM CSB Arad si la ora 20.00, UPM BC Sirius Tîrgu Mureș vs CS SCM Timișoara) si duminica (la ora 16.00, Universitatea Alba Iulia vs UPM BC Sirius Tîrgu Mureș si la ora 18.00, FCC ICIM CSB Arad vs CS SCM Timișoara).
Amintim ca in acest sezon, Spitalul Pelican este partener principal al întregii echipe CSM CSU Oradea, alaturi de Digi 24. Astfel, in 2017 - 2018, tot efectivul CSM CSU Oradea (cei 70 de sportivi ai sectiilor CSM CSU Oradea, precum si cele 19 persoane din stafful si personalul administrativ) beneficiaza de servicii medicale de orice natura (consultatii, analize, investigatii, interventii chirurgicale) de la personalul  medical al Spitalului Pelican Oradea.
Parteneriatul a fost stabilit pentru un an de zile, astfel ca de calitatea actului medical prestat de catre echipele noastre medicale supraspecializate beneficiaza la orice ora fiecare membru CSM CSU, atat la spital, cat si la policlinicile, dar si la laboratoarele noastre din Oradea si judet.

Tot in acest sfarsit de saptamana, un echipaj medical al Ambulantei Pelican Oradea a avut grija si de jucatorii echipelor de fotbal ce s-au intrecut la Campionatul de fotbal, editia 2017/2018. Astfel, sambata, timp de patru ore (intre orele 11:45 – 15:45), pe terenul de fotbal Iuliu Bodola de la Oradea, Ambulanta Pelican a asigurat asistenta medicala specializata jucatorilor de fotbal “juniori republicani A si B” de la CS Luceafarul Oradea – LPS Oradea.
Precizam ca Spitalul Clinic Pelican Oradea sprijina sportul, ca factor esential de mentinere si refacere a sanatatii. Sustinem astfel orice competitie sportiva si asiguram ajutor specializat in asistenta medicala de urgenta la competitii locale, nationale si internationale.
Transmitem felicitari tuturor acestor sportivi de performanta si, prin prezenta noastra in momentele cele mai dificile care se pot ivi in timpul concursurilor sportive, dorim sa oferim curaj si determinare cat mai multor tineri, dar si adultilor, sa indrageasca miscarea si sa faca sport pentru a se mentine sanatosi vreme indelungata.