Bine de știut: răniții în accidente rutiere pot apela pe gratis la Spitalul Pelican

Deși e privat, Spitalul Pelican nu percepe nicio taxă de la persoanele care ajung acolo în urma unor accidente rutiere. Unul dintre șefii unității, medicul ortoped Ovidiu Cacuci (foto), a făcut această mențiunea în cadrul conferinței de presă organizată pentru a marca 5 ani de la deschiderea Spitalului Pelican.

Gratuitatea legată de îngrijirea celor aduși în urma unor evenimente rutiere nu înseamnă, însă, doar primul ajutor de la fața locului și o eventuală investigație suplimentară la spital. Potrivit medicului orădean, serviciile gratuite înseamnă în acest caz și tratamente, îngrijiri sau chiar intervenții chirurgicale, indiferent cât de multe sau de dificile ar fi, dacă acestea sunt necesare pentru salvarea persoanelor rănite în accidente rutiere.

Pentru ca orădenii și cetățenii din Zona Metropolitană Oradea să poată profita de această ofertă de la Spitalul Pelican, trebuie să se sune la numărul de telefon 0259.962. Se știe că, în mod automat, Serviciul de Ambulanță Județean și SMURD transportă răniții la Spitalul Municipal sau la cel Județean, însă oamenii au dreptul la gratuitate în urma unor accidente și la Spitalul Pelican. Cu atât mai mult cu cât, potrivit șefului Poliției bihorene, chestor Liviu Popa, și unitatea medicală privată din cartierul Rogerius anunţă, conform legii, orice caz care necesită intervenția oamenilor de la IPJ. Deci nu sunt șanse ca vreun eveniment mai deosebit să fie ascuns de oamenii legii cu complicitatea celor de la Pelican.