Consultatiile pentru bolnavii de diabet sunt GRATUITE la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

Consultatiile pentru bolnavii de diabet sunt GRATUITE la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea ofera GRATUIT, prin Programul National al Ministerului Sanatatii, consultatii medicale de diabetologie, inclusiv prescriptii medicale Gratuite.

Pacientii cu diabet (care au nevoie) pot beneficia de consulturi interdisciplinare in acelasi loc, fara sa se mai deplaseze, cu timp de asteptare scurt, in cadrul Ambulatoriului spitalului nostru.

Dr. Dana Cosma, medic primar, seful Compartimentului de Diabetologie, Nutritie si Boli Metabolice al SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea, informeaza ca pacientii au aici posibilitatea evaluarii tuturor complicatiilor bolii de baza – diabetul.

Bolnavii cu diabet pot beneficia la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea si de servicii medicale in regim de spitalizare de zi, de servicii de educatie pentru mentinerea sub control a acestei maladii cat si de servicii de instruire pentru o alimentatie corecta necesara persoanelor cu diabet.
Rugam pacientii nou depistati cu diabet zaharat sa se prezinte cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist aflat in contract cu CAS. Pacientii care sunt in evidenta diabetologica nu necesita bilet de trimitere.

Pacienții asigurați se pot programa la Call Center 0259.444444.

INFORMATII DE BACKGROUND

La SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, Compartimentul de Diabet, Nutritie si Boli metabolice asigura consultatii in regim de ambulator si spitalizare de zi sau continua.

Serviciile medicale sunt adresate pacientilor cu diabet zaharat, obezitate, dislipidemie, hiperuricemie.Exista pachete de servicii medicale adaptate necesitatilor pacientilor.

In cadrul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea si la cabinetul din Ambulatorului unitatii noastre se deruleaza Programul National de Diabet, astfel ca pacientii beneficiaza de toate facilitatile oferite de acest program, beneficiind totodata de consultatii gratuite in ambulator si de prescriptii gratuite de medicatie antidiabetica orala si insulina.

In ambulatoriul spitalului se asigura urmatoarele servicii medicale:

diagnosticul clinic, paraclinic si tratamentul pacientilor cu diabet zaharat , obezitate, dislipidemie, hiperuricemie.

depistarea si tratarea diabetului zaharat si a complicatiilor sale, fiind posibila colaborarea cu alte specialitati: oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie, ortopedie

consultatii si prescriptii gratuite pentru pacientii diabetici in cadrul programului national de sanatate

consiliere nutritionala destinata pacientilor cu diabet zaharat, obezitate, dislipidemie si alte boli metabolice

exista posibilitatea efectuarii testelor rapide de determinare a glicemiei, colesterolului si trigliceridelor si determinarii hemoglobinei glicozilate

Spitalizarea de zi se adreseaza pacientilor care necesita efectuarea unui bilant clinico-biologic in scopul depistarii complicatiilor, evaluarii metabolismului glucidic, lipidic si protidic, ajustarii terapiei antidiabetice, a tratamentului complicatiilor si a afectiunilor asociate.

Spitalizarea continua se adreseaza pacientilor care prezinta dereglari metabolice grave, complicatii care necesita monitorizare si terapie prelungita.

Dotarea cu aparatura de specialitate este asigurata la standarde occidentale; pe langa conditiile de spitalizare care sunt la cele mai inalte standarde, se acorda o mare atentie alimentatiei pacientului: meniurile sunt diversificate si evaluate cantitativ si calitativ astfel incat sa asigure necesarul caloric si nutritiv pentru fiecare pacient in functie de tipul afectiunii pentru care pacientul este spitalizat.

In cadrul departamentului isi desfasoara activitatea medici primari de diabet, nutritie si boli metabolice care sunt preocupati continuu de acordarea de servicii medicale care sa corespunda cerintelor pacientilor si sa asigure realizarea de servicii medicale adaptate non-stop la nevoile pacientilor cu diabet.

Suntem o echipa de medici care cu profesionalism si eficienta dorim sa asiguram pacientilor servicii medicale de calitate si sa contribuim la imbunatatirea calitatii vietii si cresterea sperantei de viata a pacientilor cu diabet zaharat si boli metabolice.