O saptamana cu performeri sportivi, in Campionatul european de baschet

Spitalul Clinic Pelican Oradea asigura asistenta medicala jucatoarelor din Campionatul European de baschet. Echipaje medicale ale Ambulantei Pelican sunt prezente la toate cele peste 40 de partide din baschet feminin, ce se sustin la Oradea, in doua locatii: Arena Antonio Alexe si Partenie Cosma.
Campionatul European de baschet se sustine pentru a sasea oara la Oradea si e structurat cu meciuri de baschet feminin de sambata, 7 iulie 2018 pana duminica, 15 iulie 2018, intre orele 15:00 – 22:00.


Sambata, 7 iulie 2018, meciurile disputate la Sala Antonio Alexe au fost supravegheate de catre un echipaj medical de la Ambulanta Pelican, avand in componenta: dr. Calin Ciobanu, as. Peter Cristian si ambulantier Mihesan Gabriel. Tot sambata, competitiile de baschet feminin din Campionatul European sustinute la Sala de sport a liceului Partenie Cosma, au fost supravegheate de catre un alt echipaj medical al Ambulantei Pelican, format din: dr. Tolvic Laszlo, as. Egyedi Marcel, ambulantier Heredea Cristian. Meciurile de sambata s-au derulat fara accidente pe teren.
Duminica, 8 iulie 2018, un echipaj medical de la Ambulanta Pelican (dr. Calin Ciobanu, as. Egyedi Marcel si ambulantier Farcas Cristian) a avut grija de sportivele de talie europeana, in competitiile sustinute la Arena Antonio Alexe. Tot duminica, un alt echipaj medical al Ambulantei Pelican (format din dr. Tolvic Laszlo, asistent Turcus Radu si ambulantier Danciu Florin) au avut grija de jucatoarele din echipele de baschet feminin, care au evoluat la liceul Partenie Cosma. Aici, o jucatoare a fost accidentata si a primit primul ajutor medical de la echipajul Ambulantei Pelican Oradea.


Luni (9 iulie 2018), miercuri (11 iulie 2018), joi (12 iulie 2018), sambata (14 iulie 2018) si duminica (15 iulie 2018), tot intre orele 15:00 – 22:00, in aceleasi doua locatii, cate un echipaj medical al Ambulantei Pelican va fi prezent pentru a putea acorda, la nevoie, prim ajutor medical jucatoarelor venite de pe tot continentul.

Un an cu performerii de la CSM CSU
Spitalul Clinic Pelican Oradea este, de un an de zile, partener cu performerii de la CSM-CSU Oradea. Astfel, in 2017 - 2018, tot efectivul CSM CSU Oradea (cei 70 de sportivi ai sectiilor CSM CSU Oradea, precum si cele 19 persoane din stafful si personalul administrativ) beneficiaza de servicii medicale de orice natura (consultatii, analize, investigatii, interventii chirurgicale) de la personalul  medical ale Spitalului Pelican Oradea.
Parteneriatul a fost stabilit pentru un an de zile, astfel ca de calitatea actului medical prestat de catre echipele noastre medicale supraspecializate beneficiaza la orice ora fiecare membru CSM CSU, atat la spital, cat si la policlinicile, dar si la laboratoarele noastre din Oradea si judet.
Precizam ca Spitalul Pelican Oradea sprijina sportul, ca factor esential de mentinere si refacere a sanatatii. Am fost prezenti la o multime de competitii sportive alaturi de echipele CSM, asigurandu-le asistenta medicala de urgenta in diverse competitii locale, nationale si internationale, inclusiv la concursurile din aceasta vacanta si facem totul pentru sanatatea membrilor familiei CSM CSU Oradea, in momentele cele mai dificile care se ivesc in noul sezon competitional.