ORTOPEDIE -TRAUMATOLOGIE: Pacienta din Satu Mare, cu coxartroza bilaterala, operata deodata la ambele solduri, prin abord direct anterior minim-invaziv

ORTOPEDIE -TRAUMATOLOGIE: Pacienta din Satu Mare, cu coxartroza bilaterala, operata deodata la ambele solduri, prin abord direct anterior minim-invaziv

Profesionalismul medicilor nostri de la CENTRUL INTEGRAT DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE se reflecta mereu in rezultate. Recent, o pacienta din Satu Mare, cu dureri intense din pricina coxartrozei bilaterale, a beneficiat de interventie chirurgicala ortopedica speciala, prin abord direct anterior minim-invaziv.

Acest tip de interventie chirurgicala are grad ridicat de dificultate si presupune o pregatire asidua din partea medicilor pentru a putea fi realizata cu succes.

In cazul de fata, interventia chirurgicala pentru rezolvarea coxartrozei bilaterale a unei paciente din Satu Mare, a fost realizata impecabil de catre echipa condusa de dr. COSTE REMUS, medic specialist la CENTRUL INTEGRAT DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE PELICAN Oradea, cu suport vital ATI acordat de medicii sectiei de Anestezie Terapie Intensiva si, postoperator, program personalizat de fizioterapie.

Dr. COSTE REMUS, medic specialist ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE:

Ma bucur mult ca am reușit aceasta operație. Totul a decurs normal intra- si postoperator. Pacienta a suferit mult in ultimul timp, durerile erau foarte mari, atat ziua cat si noaptea, nu se mai putea odihni, se deplasa extrem de greu, doar ajutata de cadru, ajungand sa fie dependenta de ajutorul celor din jur. Starea generala a pacientei ne-a permis sa facem intervenția la ambele solduri, ceea ce conteaza extrem de mult pentru recuperarea sa. Evolutia a fost una foarte buna si sper sa continue asa pentru ca perioada urmatoare e foarte importanta din punctul de vedere al recuperarii. Astfel de intervenții se efectueaza in echipa si le mulțumesc colegilor pentru ajutor: dr. CHIREA MARIUS, dr. DRAGHICIOIU HOREA, as. GAVRA MONICA”.

PACIENTA (59 ani, din Satu Mare):

“Totul s-a intamplat brusc. Intr-o zi din iulie anul trecut pur si simplu nu am mai putut umbla, niciun picior nu-l puteam misca de dureri. Am facut o gramada de investigatii, am fost la neurochirurg, ortoped, fizioterapeut, la Satu Mare, dar si la Baia Mare. Nimeni nu mi-a spus ca printr-o singura operatie pot sa scap de durerile acestea ingrozitoare. A doua zi m-as fi operat daca as fi stiut ca se poate si daca il gaseam pe domnul doctor COSTE REMUS de aici. Intamplator, o cunostinta operata de acest medic minunat mi-a spus cat de bine se simte. M-am programat si, dupa doar trei zile, am venit la prima consultatie. Domnul doctor mi-a placut de prima data. M-a primit atat de frumos si de cald si stie vorbi cu bolnavii. Mi-a explicat tot, mi-a spus cat de afectate imi sunt amandoua soldurile. M-am decis foarte repede sa ma operez. A doua zi dupa operatie mergeam deja cu cadrul, seara m-am ridicat si am mers in carje direct iar dupa cateva zile am coborat si am urcat scarile singura. Domnul doctor imi place foarte mult si il recomand cu tot sufletul si cu toata increderea mea. Are o experienta frumoasa, are o vorba dulce, un comportament foarte frumos, are un suflet care atrage omul ii da incredere. Eu pe domnul doctor COSTE REMUS o sa il am in suflet toata viata mea si o sa il pomenesc mereu in rugaciunile mele. Si doamna doctor anestezist a fost minunata cu mine. Cand am mers in blocul operator m-a luat de mana, am prins incredere imediat in dansa.

Fizioterapeutii sunt si ei foarte de treaba, te ajuta la fiecare pas, doar cuvinte de lauda am. Asistentele si chiar infirmierele sunt extraordinara. Spitalul acesta are echipe foarte bune. Asa incat il recomand pe domnul doctor la cat de multi oameni bolnavi voi afla eu ca au nevoie de medic si tratament sau operatie de Ortopedie. Voi recomanda Spitalul Pelican Oradea pentru tot ce are: medici, tot personalul, paturile frumoase, curatenie, mancare foarte buna, servicii medicale de exceptie. Am fost tratata regeste de tot personalul si asa vad ca e tratat aici fiecare om! Transmit oamenilor bolnavi sa nu stea sa rabde dureri, sa vina aici sa se faca repede bine“.

BINE DE STIUT

Coxartroza afecteaza 42% din populatie, iar 25% dintre acesti pacienti vor avea nevoie de proteza bilaterala.

Coxartroza inseamna degenerarea cartilajului care acopera extremitatile osoase din articulatii si este o boala cu evolutie progresiva si uneori pacientii amana interventia chirurgicala pana la un grad foarte scazut al mobilitatii. De aceea este foarte importanta stabilirea diagnosticului cat mai precoce si aplicarea celor mai potrivite metode terapeutice.

Procedura chirurgicala de protezare simultana a ambelor solduri prin abord direct anterior minim-invaziv se efectueaza intr-o singura operatie, in acelasi timp, cu aceeasi anestezie. In acest mod, pacientul are nevoie doar de o singura spitalizare, nu doua si o singura perioada de recuperare medicala post-chirurgicala, nu doua, asa cum s-ar impune daca operatia s-ar face pe rand, la cate un sold. Programul de recuperare postoperatoriu incepe chiar din prima zi dupa realizarea interventiei chirurgicale pentru redobandirea rapida a mobilitatii.

INFORMATII DE BACKGROUND

Centrul Integrat Ortopedie-Traumatologie ofera solutii medicale integrate si complete pentru persoanele cu probleme de sanatate dintre cele mai delicate la nivelul membrelor, a soldului si umarului, reunind servicii de Ortopedie, Traumatologie, Anestezie Terapie Intensiva, Imagistica medicala, Fiziokinetoterapie.

Investigatiile si interpretarile precise, realizate de catre echipa de medici ultraspecializati de la Centrul de Imagistica Pelican Oradea sunt in masura sa ajute pacientii sa beneficieze de diagnostic corect si rapid respectiv de tratament/interventie chirurgicala corecte si eficiente din partea medicilor specialisti.

Derularea interventiilor chirurgicale de Ortopedie – Traumatologie e sustinuta exemplar de catre o echipa de medici profesionisti de Anestezie Terapie Intensiva, care asigura, monitorizeaza si supravegheaza functiile vitale ale pacientului pe tot parcursul interventiilor chirurgicale.

In cadrul echipei medicale multidisciplinare diagnosticul clinic este stabilit de catre medicul specialist, iar pe baza acestui diagnostic, fizioterapeutul stabileste un diagnostic referitor la functionalitatea segmentului afectat, cerand informatii ulterioare altor specialisti in cazul in care se considera a fi necesar.
Programul de fizioterapie incepe precoce, chiar in primele ore postoperator, in salon, la patul pacientului si are scopul de a creste sansele de recuperare astfel incat bolnavul sa-si poata relua activitatea cotidiana in timp cat mai scurt.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.