Caz delicat transformat in sansa pentru un pacient operat gratuit la spitalul nostru

Ne bucuram sa va informam ca inca un pacient din Oradea a beneficiat de campania noastra speciala, in cadrul careia oferim operatii gratuite, indiferent de gradul de dificultate. Cazul pacientului a fost delicat, din pricina bolilor associate pe care le are de mai mult timp (insuficienta cardiaca si trombocitopenie). Septuagenarul oradean a suferit la inceputul lunii trecute o fractura de epifiza proximala de femur. Pe aceeasi parte a piciorului, pacientul avea un material de osteosinteza pentru ca, in urma cu cinci ani, mai suferise o alta fractura pentru care a fost operat. 
Acum, dr. Marius Chirea si echipa medicala de la sectia de ortopedie a Spitalului Pelican Oradea au reusit sa realizeze interventia chirurgicala, fixand focarul de fractura, in pofida comorbiditatilor pe care le avea pacientul. Imediat dupa operatie, pacientul a fost internat la sectia de terapie intensiva din spitalul nostru si a fost stabilizat de catre medicul cardiolog  Marius Huta. 

La doua zile dupa operatie: 

 La doua saptamani dupa operatie:

 S-a informat pe site-ul nostru
Vineri, 8 septembrie a.c., fiica pacientului ne-a declarat ca tatal ei, externat deja, se simte mai bine: ”Acum cinci ani, tatal meu a cazut de la trei metri si a fost operat tot aici, la Spitalul Pelican, de catre dr. Florin Cosma si am fost foarte multumiti. Acum, in 3 august a.c., cobora scarile si si-a prins piciorul intre trepte. Am chemat Ambulanta si l-au dus la alt spital, dar tatal meu a dorit sa vina aici. De pe site-ul Spitalului Pelican am aflat numarul de telefon al Ambulantei Pelican. Era de serviciu dr. Marius Chirea. Ni s-a explicat ca trebuie scoasa placa de la prima operatie, fractura aceasta fiind sub placa. Dar operatia a reusit. Din cauza trombocitopeniei, a pierdut mult sange si i-a cazut tensiunea. Multumim foarte mult si echipei medicale de anestezie (condusa de dr. Rodica Gilau) care a facut minuni. La fel multumim si dr. Huta, care l-a ingrijit apoi pe tata, pentru inima. Acum e bine, doar ca nu trebuie sa calce pe picior trei luni de zile. Noi suntem foarte recunoscatori medicilor, asistentilor, tuturor de aici. Nici nu m-am gandit ca va scapa atat de bine, la varsta lui, dupa asa o operatie. Aici am aflat si de gratuitatea pentru operatie, ceea ce a fost un alt mare ajutor pentru noi. Incurajam oamenii sa vina cu incredere aici, daca au probleme fiindca doctorii si toata lumea de aici au mare atentie fata de pacienti”.

Continuam operatiile gratuite !

Amintim ca in 15 mai 2017 am demarat o campanie de ajutorare a celor ce sufera fracturi noi pentru care nu s-a impus pana acum interventii chirurgicale. Astfel, pana la finele acestui an, prin intermediul sectiei de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Pelican Oradea sunt operate gratuit toate persoanele care au fracturi noi, adica sufera fracturi la nivelul unor oase unde nu au mai avut pana acum alte fracturi. Consultatiile si interventiile chirurgicale sunt realizate la orice ora din zi si din noapte.

Nu uitati!

- va puteti adresa direct la receptia Spitalului Pelican, de pe str. Corneliu Coposu nr. 2 Oradea,
- puteti suna la Serviciul de Ambulanta Pelican (tel.0259.962) ca sa fiti ajutati de echipaje medicale specializate pentru a fi adusi la Spitalul Pelican Oradea
- daca va aflati la orice alt serviciu prespitalicesc de urgenta din alt spital puteti solicita sa fiti adusi la spitalul nostru.