Spitalul Pelican este gazda primului curs si workshop de Robotica in Urologie din Romania, cu participare internationala

Spitalul Pelican este gazda primului curs si workshop de Robotica in Urologie din Romania, cu participare internationala

Suntem onorati sa va invitam in perioada 10.09.2021 – 11.09.2021, la primul Curs&Workshop de Robotica in Urologie din tara noastra, cu participare nationala si internationala: LIVE SURGERY&Robotic DRY LAB TRAINING.

Organizam acest eveniment de mare anvergura astfel:
– sub egida ESUT (sectiunea europeana de Uro-Tehnologie din cadrul Asociatiei Europene de Urologie – EAU)
– la initiativa CLERU (Clubul de Laparoscopie, Endoscopie si Robotica Urologica)
– impreuna cu partenerii nostri: Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea.

Presedintii LIVE SURGERY&Robotic DRY LAB TRAINING sunt gazdele acestei manifestari de exceptie, medici urologi cu experienta in CHIRURGIA ROBOTICA in UROLOGIE de la Cluj-Napoca si Spitalul Pelican Oradea:
– conf. dr. Bogdan Petrut, de la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, reprezentant CLERU si colaborator apropiat al Spitalului Pelican Oradea
– prof. univ. dr. Teodor Maghiar, medic-sef Clinica de Urologie, director medical Spitalul Pelican Oradea.

Presedintii onorifici ai evenimentului sunt exponentii CHIRURGIEI ROBOTICE IN UROLOGIE din Europa:
– prof. dr. Jens Rassweiler din Heilbronn, Germania
– prof. dr. Ali Serdar Gözen, Chairman of ESUT (sectiunea europeana de Uro-Tehnologie din cadrul Asociatiei Europene de Urologie – EAU) din Heilbronn, Germania.

Invitati speciali la acest eveniment medical major din cel mai revolutionar domeniu – ROBOTICA (in Urologie) sunt reprezentanti importanti ai board-urilor de CHIRURGIE ROBOTICA in UROLOGIE din Europa:
– prof. dr. Thomas Bschleipfer, de la Clinica de Urologie, Andrologie si Urologie pentru copii din Weiden din Germania, reprezentant al EBU (Bordul European in Urologie)
– dr. Jean-Baptiste Roche, de la Clinica Saint Augustin – Bordeaux din Franta si reprezentant ESUT (sectiunea de Uro-Tehnologie din cadrul Asociatiei Europene de Urologie – EAU)
– prof. dr. Ioan Coman si prof. dr. Nicolae Crisan, de la UMF Cluj-Napoca, care vor efectua o operatie demonstrativa transmisa in direct cursantilor si invitatilor nostri.

Medicii urologi si rezidentii din toata tara sunt invitati sa asiste la interventiile de CHIRURGIE ROBOTICA ce vor fi efectuate asadar de catre experti in UROLOGIE din Europa la spitalul nostru.

Interventiile chirurgicale de Urologie cu robotul da Vinci x se vor sustine in blocul operator al spitalului nostru, iar participantii le vor putea viziona live din sala de conferinta situata la etajul V din cladirea noua a spitalului nostru. In timpul interventiilor chirurgicale robotice de Urologie ce vor fi realizate in timpul evenimentului, participantii vor putea interactiona cu medicii chirurgi urologi si cu moderatorii.

Sponsorul de platina, SofMedica, va pune la dispozitie un robot da Vinci x pentru sesiunile de antrenament ale cursantilor.

In sala de conferinte vor avea loc si prezentari stiintifice “State of the Art”, sustinute de urologi de prestigiu din tara.

Alaturi de cursanti, am invitat colaboratori apropiati, medici urologi din intreaga tara si prieteni ai serviciilor noastre medicale care au prilejul sa asiste in direct la posibilitatile de tratament ale pacientilor pe care acestia ii pot indruma catre spitalul nostru.

In cadrul evenimentului, participantii vor avea ocazia sa se implice intr-o sesiune interactiva – Dry Lab si vor putea efectua exercitii pe modele de antrenament cu simulatorul, dar si cu robotul da Vinci,x, pregatite de SofMedica.

Ceremonia de deschidere a evenimentului va avea loc in data de 10.09.2021, intre orele 8:00 – 9:00, la Spitalul Pelican Oradea (cladirea noua, etaj V, in sala de conferinte) si va fi sustinuta de catre:
– prof. univ. dr. Teodor Maghiar, medic sef Clinica de Urologie, director medical Spitalul Pelican Oradea
– conf. dr. Bogdan Petrut, de la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, reprezentant CLERU, colaborator apropiat al Spitalului Pelican Oradea
– dr. Ovidiu Gogu Cacuci – manager Spital Pelican
– prof. univ. dr. Marius Adrian Maghiar, decan al Facultatii de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii Oradea, medic-sef Clinica de Chirurgie Generala Spitalul Pelican Oradea
– prof. dr. Thomas Bschleipfer, reprezentant EBU, Clinica de Urologie, Andrologie si Urologie pentru copii din Weiden din Germania
– dr. Jean-Baptiste Roche reprezentant ESUT, Clinica Saint Augustin – Bordeaux din Franta.

Informatii despre acest eveniment puteti gasi la adresa contact@cleru.ro.

Ne dorim ca acest eveniment cu totul special din domeniul celei mai inalte tehnologii pe plan mondial sa creeze in atmosfera frumoasa a orasului nostru Oradea, sub auspiiciile acestei toamne bogate, prietenii si relatii profesionale fructuoase, totul avand ca scop de a face robotul da Vinci Xi mai accesibil tratamentelor urologice ale pacientilor nostri.

Va asteptam cu drag!

                                                            Masuri de siguranta – context COVID-19

Toate prezentarile – sesiunile State of the Art au loc in sala de conferințe sau sunt transmise live din sala de operatie (interventii chirurgicale) in sala de conferinte din incinta Spitalului Pelican, catre participanti.

Tinand cont de siguranta persoanelor implicate si starea de sanatate comunitara, vor fi luate urmatoarele masuri epidemiologice:
– toate persoanele implicate (participanti, organizatori, invitati/ prezentatori, instructori si chirurgi – operatori) trebuie sa prezinte confirmarea vaccinarii anti COVID (valida doar daca au trecut peste 10 zile de la vaccinarea completa) si sa utilizeze masti FFP2 pentru siguranta epidemiologica pe toata durata desfasurarii evenimentului
– la fiecare 50 de minute se vor folosi lampi UV pentru dezinfectia spatiilor interioare.