Histerectomie si hernie inghinala, rezolvate laparoscopic, intr-o singura interventie chirurgicala

Histerectomie si hernie inghinala, rezolvate laparoscopic, intr-o singura interventie chirurgicala

Interdisciplinaritatea medicala din spitalul nostru da roade in fiecare zi. De aceasta data, o doamna a beneficiat de doua proceduri interventionale executate intr-o singura operatie si cu incizii minime (prin tehnica laparoscopica). Pacienta se numeste MICULA GABRIELA, este din Ineu de Cris, are 42 de ani, locuieste de opt ani in Italia, dar a preferat sa vina la Oradea pentru a se opera la Spitalul Pelican. La o zi doar dupa interventie, pacienta a dorit sa impartaseasca experienta si bucuria pe care le traieste.

PACIENTA: „Fibromul l-am descoperit în Italia, acum patru ani, dar era mic și nu necesita operatie. La fel, de circa 5 – 6 ani am hernie, dar aparea, apoi disparea. Si de circa sase luni nu a mai disparut. Mi s-a propus sa ma operez in Italia, dar am preferat sa vin acasa si sa ma operez la Spitalul Pelican. Aici e familia mea si stiu de acest spital ca e foarte bun si au medici de exceptie. Nu am ales medicul, pur si simplu am facut programare unde s-a putut si am nimerit la domnul doctor ANTON REMUS. Dumnealui mi-a explicat ca ambele probleme pot fi rezolvate intr-o singura operatie și culmea, nu in operatie clasica, cu taieturi mari, ci laparoscopica, cu taieturi mici, care nu lasa urme. Am fost foarte bucuroasa pentru ca nu credeam ca se poate rezolva ambele probleme decat in cel mai bun caz prin operatie clasica. Domnul doctor este de exceptie. Toti medicii de aici sunt de exceptie. Sunt foarte, foarte bucuroasa”.

 

Dr. ANTON REMUS, medic primar Obstetrica-Ginecologie: „Operatiile pe cale minim invaziva sau laparoscopica confera o dubla satisfactie: pe de o parte pacienta trece peste actul chirurgical cu minim disconfort dureros postoperator, fapt care permite mobilizarea precoce la cateva ore dupa finalizarea interventiei; totodata, pacienta se poate externa in siguranta la 24-48 de ore dupa operatie. Pe de alta parte, operatorul are satisfactia tratarii pacientei printr-o procedura chirurgicala moderna, cu rezultate functionale si estetice superioare chirurgiei clasice. In acest caz de dubla patologie, prin colaborarea cu colegii de la chirurgie (Dr George Dejeu), am reusit sa efectuam atat histerectomia totala cat si cura herniei inghinale in cursul aceleasi operatii laparoscopice”.

Dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar Obstetrica-Ginecologie: „Este o interventie chirurgicala laparoscopica de histerectomie totala interanexiala, cu dureri minime post-operatorii, condusa de dr Anton Remus, la care am participat si in cadrul careia a fost rezolvata si hernia inghinala, de catre dr. Dejeu George. In cadrul Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Pelican Oradea, astfel de interventii se efectueaza frecvent, in conditii foarte bune, cu aparatura specializata si cu echipe medicale cu experienta”.

Dr. DEJEU GEORGE, medic specialist Chirurgie generala: “Pacienta a ajuns sa fie consultata de mine la recomandarea dr Remus Anton, in vederea oportunitatii realizării ambelor interventii chirurgicale in aceeasi anestezie, pacienta find diagnosticata cu hernie inghinala de mai multi ani. Avand in vedere ca ambele interventii sunt curate (fara infectii), am procedat la rezolvarea herniei dupa finalizarea histerectomiei. Operația a decurs bine si recuperarea a fost, dupa cum ne asteptam, rapida si fara evenimente. Pacienta s-a externat dupa 2 zile”. Pacienta a fost operata în data de 18.02.2021 si a fost externata a doua zi post-operator, in stare foarte buna de sanatate.

PACIENTA: “Le multumesc din suflet medicilor si intregului personal pentru tot ce au facut pentru mine. Totul este super, super OK. Si cu siguranta recomand acest spital pentru ca are medici foarte buni, tot personalul este extraordinar, dar si pentru ca spitalul este foarte bine dotat”.

INFORMATII SI PROGRAMARI: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)

Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.