CHIRURGIE ROBOTICA: o nouă intervenție chirurgicală de succes pentru nefroblastom la copil

CHIRURGIE ROBOTICA:  o nouă intervenție chirurgicală de succes  pentru nefroblastom la copil

Nefroblastomul este un cancer al rinichiului care apare mai ales la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani. 

Un băiețel diagnosticat cu nefroblastom bilateral a fost operat robotic cu succes în cadrul Spitalului Pelican, de către o echipă multidisciplinară coordonată de conf. univ. dr. PETRUT BOGDAN.

“Băiețelul nostru a fost diagnosticat în 2021 cu nefroblastom bilateral. După o perioadă de aproximativ 10 luni de tratament și două intervenții chirurgicale, tumora a fost declarată în remisie totală. La un an și aproximativ 4 luni în urma unei tomografii computerizate s-a depistat că tumora a recidivat. Am fost sfătuiți să efectuăm operația robotică. Vreau să mulțumesc echipei care s-a ocupat de cazul băiețelului nostru, într-adevăr puneți suflet pentru binele pacientului. Recomandarea noastră merge mai departe către oamenii care au probleme similare cu ale noastre, puteți apela cu încredere la serviciile Spitalului Pelican”, spune tatăl băiețelului.

Conf. univ. dr. PETRUT BOGDAN, medic primar UROLOGIE:
“Chirurgia tumorilor renale la copii pune multă presiune atât pe echipa anestezico-chirurgicală, cât și pe serviciul medical care acceptă implicarea în astfel de cazuri.

Avem nevoie de un gest chirurgical extrem de precis, cu acuratețe oncologică și funcțională deosebite. Sunt extrem de fericit că am putut utiliza robotul da Vinci în soluționarea acestui caz putând astfel să oferim cele mai bune condiții chirurgicale, operatorii pentru îndepărtarea în totalitate a acestei tumori și a nodulilor limfatici din spațiul periaortic și interaorticocav. În acest fel, gestul operator este curat, complet și efectuat cu o blândețe care a permis externarea copilului la mai puțin de o săptămână de la această intervenție extensivă.

Sunt extrem de onorat să lucrez într-o echipă multidisciplinară de excepție formată de-a lungul anilor: dr. Rodica Cosnarovici, dr. Emilia Mihuț, dr. Paula Pruteanu (Oncopediatrie IOCN), terapie intensivă pediatrică dr. Crăciun Adrian, echipa de chirurgie pediatrică - dr. Surd Adrian și dr Isac George – dr. Bogdan Coste și niciodată în ultimul rând domnul prof. dr. Teodor Maghiar fără al cărui suport proiectul de Chirurgie Robotică la Spitalul Pelican nu ar fi existat, precum și alături de tot personalul medical care își aduce contribuția ca un astfel de tratament complex să fie un succes.

Spitalul Pelican va continua să asigure și în viitor suportul financiar pentru efectuarea operațiilor cu robotul da Vinci Xi pentru copii.

Misiunea noastră este să facem accesibilă cea mai avansată formă de chirurgie minim-invazivă din punct de vedere al tehnologiei utilizate pentru familiile care nu au posibilitatea financiară să acopere costurile intervențiilor robotice.

Cu ajutorul CHIRURGIEI ROBOTICE, copiii sunt spitalizați mai puțin timp după operație, suferința este minimă, iar pierderea sanguină este redusă".

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)