TOTUL PENTRU SANATATEA TA: 250 de femei din Salonta au fost informate despre importanta preventiei in sanatate.

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a venit in intampinarea unui numar mare de doamne si domnisoare de la Salonta. Multe dintre ele isi vor face pentru prima data testul pentru depistarea cancerului de col uterin, dupa ce au aflat de la medicii nostri despre existenta si importanta acestuia.

Miercuri, 14.11.2018, la Salonta, doi medici de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea au ajutat 250 de angajate de la firma INTEVA sa aiba grija de sanatatea personala.

Fiind un numar atat de mare, medicii nostri au sustinut doua prezentari respectiv doua intalniri, pentru a reusi sa transmita informatiile celor 250 de angajatele de la INTEVA., dar si sa raspunda la toate intrebarile si nelamuririle pertinente ridicate de acestea.

Medicul oncolog Puscas Ioana si medicul obstetrician-ginecolog Iuhos Valentina de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea au expus avantajele pe care le prezinta controalele medicale periodice la san si col uterin. Efectuate regulat, aceste examinari pot face adesea diferenta dintre viata si moarte, pot salva vieti omenesti, pot tine mamele, sotiile, fiicele langa cei dragi.

 

Medicii au explicat ca numarul deceselor din cauza cancerului la san si a cancerului de col uterin poate scadea numai daca fiecare femeie intelege importanta testarii la intervale regulate de timp. In acest fel, exista sanse mari ca cele doua tipuri de cancer sa fie descoperite in faza de debut, ceea ce inseamna ca suferindele pot fi vindecate, pot avea sansa la viata indelungata, alaturi de cei dragi.

Timide la inceput, angajatele de la INTEVA prezente la cele doua intalniri cu medicii de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea au fost impulsionate cu suflet de catre doamna Racz Monica, HR manager la INTEVA, sa adreseze intrebari medicilor nostri, aratandu-se foarte interesate de modul in care pot sa se asigure ca vor avea o viata fara probleme grave de sanatate.

In jur de 20 de doamne si domnisoare, cu varsta de circa 35 de ani, au marturisit ca nu si-au efectuat niciodata testul Babes Papanicolau, dar dupa ce au fost informate si s-au lamurit asupra importantei acestei examinari medicale, si-au exprimat dorinta de a si-l face.

Din acest motiv, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea le va sprijini pe doamnele si domnisoarele prezente miercuri la intalnirile cu medicii nostri, dar si pe alte localnice din Salonta care doresc sa isi efectueze testul de depistare a cancerului de col uterin la ele acasa.

Astfel, in aceasta luna, cadrele noastre medicale vor mai efectua deplasari in mai multe zile la Salonta, special pentru a oferi testare gratuita Babes Papanicolau celor 250 de persoane care au fost informate ieri de medicii nostri si au primit vouchere pentru testare gratuita.

Precizam inca o data ca si alte doamne si domnisoare de la Salonta vor putea beneficia de ajutorul medical al SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea si vor putea face acest test in zilele cand cadrele noastre medicale vor reveni in aceasta localitate.

Testarea se va face in incinta unui complex medical din centrul Salontei, datele si orele urmand sa le comunicam cat de curand.