Medic specialist al Spitalului Pelican, certificat si la Oxford

Un nou curs absolvit, o noua competenta dobandita, un alt medic specialist si mai bine pregatit. Pana acum a urmat nu mai putin de 30 de cursuri de pregatire profesionala si specializare in Europa si SUA. In 1 decembrie 2017, de Ziua Romaniei, dr. Mihai Octavian Botea, medic specialist la Spitalul Pelican Oradea, a fost certificat la Mano Hospital Oxford, in Anglia, ca absolvent al cursului european in acordarea primului ajutor avansat de resuscitare pediatrica.

Munceste din studentie
Dr. Mihai Botea a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie in 2002  si, in anii facultatii, si-a consolidat cunostintele teoretice efectuand voluntariat in serviciu de urgenta prespitalicesc.
Intre 2004 – 2005, tanarul medic a efectuat un stagiu de pregatire la Spitalul Universitar Reims, din Franta.


Doctoratul l-a finalizat in 2011, la Universitatea din Oradea, de retinut fiind si faptul ca, intre 2010 – 2012, a lucrat, ca medic rezident in medicina de urgenta la Kingston Hospital, din Londra, in Marea Britanie.


In 2012, Mihai Botea isi finalizeaza specializarea in medicina de urgenta, la – SCJU Oradea, lucrand, din 2008 pana in 2015, la serviciul UPU – SMURD Bihor. Din 2014 este medic rezident ATI  si, din 2015 pana in present, desfasoara stagii de pregatire in ATI si garzi la Ross Hall Hospital, in Marea Britanie. Tot din 2015 incoace, dr. Botea e colaborator al Spitalului Pelican din Oradea.
Noi sprijinim continua pregatire a medicilor, motiv pentru care am incurajat initiativa dr. Botea de a lucra si de a se specializa intr-un spital din Anglia. Ne bucuram astfel ca dr. Botea a devenit, recent, instructor acreditat al Consiliului European de Resuscitare, in domeniul traumei si al suportului vital avansat.
In perioada 2003 – 2017, medicul a urmat peste 30 de cursuri de pregatire si specializare in Europa si SUA.

Toti ne pregatim pentru sanatatea ta!
Asa cum precizam mai sus, la finele anului trecut, chiar in data de 1 decembrie 2017, Ziua Romaniei, dr. Mihai Botea a absolvit si cursul European Pediatric Life Support, la Oxford, in Marea Britanie.
Consideram cu totala convingere ca doar pregatindu-ne continuu putem evolua profesional zi de zi.
Si in acest an vom face TOTUL PENTRU SANATATEA TA si de aceea vom pune accent pe dezvoltarea profesionala si umana a cadrelor medicale, pentru ca rezultatele apar astfel zilnic, satisfactia pacientilor fiind oglinda daruirii, a pregatirii si a muncii noastre.