CHIRURGIE PEDIATRICA: interventii chirurgicale pentru  afectiuni ale copiilor de la 0 la 18 ani

CHIRURGIE PEDIATRICA: interventii chirurgicale pentru  afectiuni ale copiilor de la 0 la 18 ani

In cadrul sectiei de PEDIATRIE, departamentul de CHIRURGIE PEDIATRICA, sustinut de compartimentul de ANESTEZIE SI TERAPIE INTENSIVA PEDIATRICA, asigura tratament chirurgical pentru o serie de afectiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afectiuni ale pielii si ale tesuturilor moi.

Prezenta in cadrul SPITALULUI PELICAN de la inceputul anului 2021, CHIRURGIA PEDIATRICA este specialitatea ce are drept scop redarea functionalitatii prin diagnosticarea, tratarea si monitorizarea postoperatorie a afectiunilor chirurgicale congenitale sau dobandite ale copilului.

In cadrul departamentului de CHIRURGIE PEDIATRICA au loc interventii chirurgicale pentru rezolvarea unor patologii precum  testicul necoborat, hernie inghinala, hidrocel, fimoza, litiaza renala, reflux vezicoureteral, megaureter obstructiv, apendicita acuta, chisturi ovariene, stenoza hipertrofica de pilor etc.

Accesul la serviciile de CHIRURGIE PEDIATRICA este facilitat prin intermediul sectiilor de PEDIATRIE, NEONATOLOGIE sau accesand site-ul spitalului.

 

MAMA unui pacient de 3 ani, operat pentru testicul intra-abdominal:

“Am aflat de pe internet ca exista CHIRURGIE PEDIATRICA la SPITALUL PELICAN. Totul a fost foarte ok. Am stat internata cu baietelul doar o zi, iar domnul doctor mi-a inspirat incredere de la prima consultatie. A vorbit foarte frumos, mi-a explicat absolut tot atat de bine incat nici nu a mai trebuit sa adresez eu intrebari. In spital a fost foarte bine, curatenie, camera de salon la fel, foarte curata si confortabila, cadrele medicale - amabile. Asa ca il voi recomanda pe domnul doctor si SPITALUL PELICAN. Apreciez SPITALUL PELICAN fiindca are medici foarte buni. V-am spus, eu am nascut de doua ori aici, mama mea a fost internata aici si nu am fost dezamagita, dimpotriva, sunt foarte multumita”.

 

MAMA unui alt copil cu varsta de 2 ani, operat pentru rezolvarea herniei inghinale bilaterale:

„Eu am nascut doi baieti la SPITALUL PELICAN si eram asadar foarte multumita. Am fost initial la Cluj, dar apoi am facut Covid. Am decis sa revin la SPITALUL PELICAN. Baietelul meu a fost operat de hernie inghinala pe o parte, iar la un an a facut si pe cealalta parte. Asa ca am apelat la domnul doctor ISAC GEORGE de fiecare data si ma bucur ca am decis acest pas. Totul a decurs fara complicatii, baiatul s-a facut bine. Pe domnul doctor l-am si recomandat altor parinti. Il recomand pentru profesionalism, empatie, promptitudine”.

 

O fetita de 13 ani a fost adusa de nasa ei la CHIRURGIE PEDIATRICA si a beneficiat de interventie chirurgicala pentru un chist ovarian realizta de medicul chirurg pediatru dr. ISAC GEORGE, in colaborare cu Dr ANTON REMUS, medic primar OBSTETRICA GINECOLOGIE.

 

NASA fetitei de 13 ani operata minim-invaziv:

„Am fost foarte multumita atat de domnul doctor cat si de personalul de pe sectia de PEDIATRIE. Doua zile a fost fetita internata. Totul a fost minunat. Cu tot dragul il recomand pe domnul doctor oricand si la oricine pentru ca este o persoana de incredere, este devotat si sociabil, stie sa vorbeasca si sa explice parintilor. Si SPITALUL PELICAN il recomand cu toata increderea atat pentru personalul extraordinar cat si pentru curatenie”.

 

Unul dintre cei mai mici copilasi care si-au recapatat sanatatea dupa ce a beneficiat de interventie operatorie la CHIRURGIE PEDIATRICA pentru rezolvarea unei hernii inghinale de mari dimensiuni, avea doar 9 luni la momentul interventiei.

MAMA baietelului de 9 luni, operat pentru hernie inghinala:

„Am si recomandat personal deja mai multor mamici iar patru dintre ele si-au si operat tot aici copiii, tot de hernie inghinala. Baietelul meu s-a nascut cu hernie inghino-scrotala si am aflat asta intamplator. Dar in alta unitate medicala au spus ca e prea mic pentru ca sa il opereze. Asta desi avea dimensiunea unei mandarine, adica era foarte mare. Am vrut sa mergem cu el la Cluj, dar am aflat de pe internet ca este CHIRURGIE PEDIATRICA si la SPITALUL PELICAN. Eu am nascut aici, stiam ca este PEDIATRIE, dar nu stiam ca functioneaza si CHIRURGIA PEDIATRICA. Dupa ce am aflat aceasta informatie de pe internet, m-am adresat domnului doctor ISAC GEORGE, care ne-a explicat ca sigur hernia nu se va retrage, dar ca o poate opera. Dupa o luna de zile ne-am decis sa facem operatia. Am stat doar doua zile internata cu baietelul si sunt foarte multumita de domnul doctor ISAC GEORGE. Ne-a explicat totul pe intelesul nostru. Stiti, alti medici vorbesc fara sa ne traduca pe inteles, iar daca nu ai cunostinte medicale, nu ai cum sa pricepi tot. Insa domnul doctor ISAC GEORGE stie sa explice, are o rabdare extraordinara si este super amabil. La fel este si domnul doctor CRACIUN ADRIAN, medicul anestezist pediatru. A doua zi dupa operatie baietelul era bine, statea in sezut, iar acum, de abia se vede. Medicii de aici stiu sa se comporte cu parintii si copiii si operatia a fost foarte reusita. Recomand SPITALUL PELICAN tuturor!

 

Dr. Isac George, medic specialist CHIRURGIE PEDIATRICA:

“Este foarte importanta existenta unei perspective unitare in tratarea afectiunilor chirurgicale ale copilului. Prezenta departamentului de CHIRURGIE PEDIATRICA in cadrul sectiei de PEDIATRIE permite o colaborare permanenta intre specialitati, monitorizarea si tratamentul realizandu-se in echipa, cu scopul de a oferi solutiile terapeutice optime la momentul potrivit”.

 

In cadrul SPITALULUI PELICAN, anestezia pentru interventiile chirurgicale este asigurata de catre dr. CRACIUN ADRIAN, medic PEDIATRU si de ANESTEZIE SI TERAPIE INTENSIVA, care asigura sedarea si pentru investigatii imagistice (RMN/CT) de inalta performanta pentru copii, inclusiv pentru nou-nascuti.

Vezi aici serviciile medicale de CHIRURGIE PEDIATRICA si PEDIATRIE:

https://www.spitalpelican.ro/specialitati/chirurgie-pediatrica

https://www.spitalpelican.ro/specialitati/pediatrie

 

IMPORTANT!

Diagnosticarea corecta si precoce, stabilirea indicatiei chirurgicale si a momentului operator optim se pot realiza doar prin colaborarea stransa a tuturor specialitatilor implicate in tratarea patologiei pediatrice. In acest context, SPITALUL PELICAN dispune atat de dotarile tehnice, cat si de echipe experimentate de medici neonatologi, pediatri, anestezisti, radiologi si asistenti pregatiti sa trateze pacientii, cu profesionalism si empatie.

De asemenea, colaborarea cu echipele de la sectiile Urologie, Ginecologie, Chirurgie generala, precum si prezenta in blocul operator a liniilor de chirurgie laparoscopica si endourologie, permite realizarea interventiilor chirurgicale prin abord minim invaziv, reducand astfel disconfortul postoperator, scurtand perioada de spitalizare si facilitand procesul de recuperare.

Pacientii, copii cu varsta intre 0 – 18 ani, care prezinta afectiuni chirurgicale se pot programa atat pentru consultatie si investigatii, in cadrul ambulatoriului de specialitate, cat si pentru internare, in vederea interventiei chirurgicale.

 

 

Informatii si programari: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite

• telefonic, la Call Center 0259.444444.

Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.