Am redat viata unui barbat din Ialomita, prin operatie unicat

Am ajutat salvand un pacient din Ialomita, cu tumora gigant la toata barbia fetei. Cu ajutorul reputatului prof dr. Teofil Lung de la Cluj-Napoca si al unei echipe operatorii de la Spitalul Pelican formata din medicii Spitalului Pelican (dr. Andrei Tent - medic specialist chirurgie oro-maxilo-faciala şi doctor in stiinte medicale, care activează si la Spitalul Judetean din Cluj Napoca -, dr. Ciprian Puscas - ATI, dr. Mihail Pantor) si asistenti, s-a excizat de la pacient o formatiune tumorala giganta de arc frontal mandibular cu extensie in buza inferioara si tegumentul mentonier (toata barbia fetei).

Excizia formatiunii tumorale a fost practicata cu rezectia arcului frontal mandibular si toata barbia. Apoi, echipa operatorie a reconstruit mandibula cu placa primara de reconstructie din titan. Defectul de parti moi a fost reconstruit cu doua lambouri laterocervicale transverse, avansate in defect.
Dupa doar doua zile de terapie intensiva postoperatorie, pacientul era deja stabil si in afara oricarui pericol vital, respirand pe orificiul de traheostomie si alimentandu-se pe sonda nazogastrica.

Venit de la Fundeni
Intrucat nu poate inca vorbi, pacientul a comunicat, prin fata domniei sale, ca acest cancer il are de circa patru ani, dar ca l-a descoperit de putin timp, dupa o sedinta de stomatologie, in cadrul careia I s-a extras un dinte. Medicul stomatolog i-a recomandat investigatii de specialitate.
La Spitalul Fundeni, din Capitala, pacientul a urmat intreg procesul de radio si chimioterapie, dar tumora crestea si mai mult. Fiindca nici tratamentul agresiv de radio si chimioterapie nu a dat rezultate, un medic de acolo i-a propus, ca sansa, o operatie speciala, iar familia pacientului l-a gasit pe dr. Lung de la Cluj-Napoca.
Operatia a avut loc fara complicatii si fata pacientului ne-a spus ca e foarte multumita de tratamentele acordate tatalui sau, dar si comportamentul personalului din spitalul nostru.
Pacientul a fost externat in stare ameliorata de sanatate, urmand sa revina la medic pentru control.

Operatie unicat
Prof. dr. Lung, fostul sef al sectiei Chirurgie Orala si Maxilo-faciala de la Spitalul Judetean din Cluj-Napoca, medic primar chirurgie oro-maxilo-faciala si doctor in stiinte medicale) transmite ca operatia in sine nu este grea si ca vindecarea prin excizia totala a tumorilor nu e o pacaleala ci un fapt care pana acum a dus la salvarea unui numar foarte mare de persoane, din centre universitare, orase, catune deopotriva.