Serviciile medicale pentru pacientii de la sectiile Covid si ATI Covid sunt in continuare GRATUITE

Serviciile medicale pentru pacientii de la sectiile Covid si ATI Covid sunt in continuare GRATUITE

Pacientii care au fost infectati cu Covid si necesita spitalizare beneficiaza de GRATUITATE pentru tratament in toata perioada internarii la sectia Covid si la sectia ATI Covid din spitalul nostru.
Abordarea pacientilor cu Covid este pluridisciplinara, astfel ca bolnavii cu Covid internati in spitalul nostru beneficiaza si de consultatii/diagnostic/tratament din partea echipelor medicale de la alte specialitati, in functie de eventuale patologii preexistente sau/si asociate.

Spitalul Pelican a fost clasificat spital de nivel I Covid, ceea ce inseamna ca in unitatea noastra sunt tratati GRATUIT pacienti cu forme dintre cele mai severe de coronavirus. Cu toate acestea, activitatea medicala pentru consultatii, investigatii si tratament non-Covid, in ambulatoriile si in spitalul nostru, se desfasoara în continuare normal, tot in conditii de siguranta.

AVANTAJE pentru pacientii de la sectia Covid si ATI Covid:
Sectia Covid si sectia ATI Covid respecta ORDINUL Nr. 434/2021 si au circuite dedicate pentru pacientii care reprezinta cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19. Intrarea persoanelor cu Covid-19 se face separat, accesul pana la sectia Covid respectiv la sectia ATI Covid fiind distincte.
Sectia Covid si Compartimentul ATI Covid dispun de:
– platforma diagnostica accesibila 24/7 cu computer tomograf si laborator
– linie de garda pentru sectie Covid, ATI Covid, Medicina Interna (Boli infecţioase)/ Pneumologie
In acest fel, asiguram pacientilor cu coronavirus accesul la tratament adecvat in cel mai scurt timp, in conditii de maxima siguranta, cu cele mai bune dotari si cu  personal medical si nemedical foarte bine pregatit.

INTERNARE DIRECTA
Orice persoana care prezinta orice forma (usoara, medie si grava) de Covid se poate adresa direct pentru a beneficia de spitalizare GRATUITA la sectia Covid si sectia ATI Covid.
Triajul clinic si epidemiologic se realizeaza in cadrul cabinetului de Medicina Interna din Ambulatoriul nostru respectiv la sectia Covid/ATI Covid, in functie de gravitatea formei de boala. Pacientii sunt evaluati, se stabileste fluxul acestora pentru a primi cat mai repede suportul medical de investigatie respectiv de tratament, in regim spitalizat fie la sectia Covid, fie la ATI Covid.
Accesul la cabinetul din Ambulatoriu se face prin prezentare directa sau pe baza de programare, iar la sectia Covid/ATI Covid din spital se realizeaza direct pentru persoanele cu forme usoare si medii si prin transfer pentru persoanele cu forme grave de Covid, conform ORDINULUI MS Nr. 434/2021 astfel: „Pacientii cu forme severe sau critice de boala vor fi transferati catre si/sau internati in unitatile medicale de nivelul I”.
Comunicarea despre starea de sanatate a bolnavilor este mentinuta zilnic prin telefonul apartinatorului (0733 050 760), intre medicul de garda si un apartinator desemnat in prealabil (la internarea pacientului).
Rugam astfel apartinatorul fiecarui pacient internat aici sa apeleze 0733 050 760 si sa transmita un singur numar de telefon la care poate fi sunat zilnic pentru a primi toate informatiile legate de starea de sanatate a pacientului.

INFORMATII DE BACKGROUND
Spitalul Pelican din Oradea se afla printre primele unitati sanitare private din tara care si-a oferit ajutorul in lupta din perioada pandemica COVID-19. Inca din primavara anului trecut, am inlesnit accesul oamenilor la o serie de servicii medicale, in pofida greutatilor si restrictiilor date de evolutia endemica si pandemica globala.
Ne-am implicat in lupta pentru limitarea raspandirii Covid-19 si am oferit oamenilor posibilitatea de a fi testati RT-PCR sau cu ajutorul testelor rapide. In noiembrie anul trecut am devenit spital suport Covid asumandu-ne responsabilitatea tratarii cazurilor Covid, cu sectie Covid si compartiment ATI Covid separate de celelalte sectii.
Am continuat sa oferim in paralel asistenta medicala specializata non-Covid si Covid.
Ne-am dezvoltat, reorganizat si dotat, iar de la jumatatea lunii martie 2021, am primit aprobarea Directiei de Sanatate Publica Bihor si a Ministerului Sanatatii de a oferi mai multa asistenta medicala persoanelor grav afectate de coronavirus, fiind desemnati spital de nivel 1.
In prima linie a acestei lupte sunt membrii echipei de Anestezie Terapie Intensiva: 3 medici primari, 5 medici specialisti, 13 medici rezidenti, 33 asistenti medicali si 12 infirmiere.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.