Seminar gratuit pentru viitoarele mamici

Spitalul Clinic Pelican Oradea impreuna cu partenerii de la Stem Cells Bank va invita miercuri, 18 aprilie 2018, la seminarul gratuit “7 pași pentru a fi pregătită când mergi la maternitate”. Evenimentul se sustine la Hotel Double Tree by Hilton, de la ora 17:30 si sunt invitate atat gravidele si doamnele care doresc sa devina mamici, cat si acele mamici care asteapta din nou un copil sau intentioneaza sa-si mareasca familia.

Participarea este gratuita si necesita inscriere la urmatorul link:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2468753236484138&id=393124400713709

Evenimentul a fost conceput cu scopul de a iesi in intampinarea viitoarelor mamici, pornind de la convingerea ca fiecareia i-ar placea ca atunci când vine momentul nasterii si ajunge la maternitate sa se simta pregatita pentru ca stie exact la ce sa se astepte.
Seminarul este menit sa explice, pas cu pas, tot ce trebuie sa faca o viitoare mamica, de la adaptarea la starea de sarcina si pana la perioada de dupa nastere. De la alegerea maternitatii si documentele de care e nevoie pentru certificatul de nastere al copilului, pana la alimentatie si alaptare. De asemenea, participantele vor afla  cat de importanta este recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, la nasterea micutului.


Dr. Liana Antal, sefa Sectiei de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean va informa participantele despre importanta monitorizarii sarcinii in mod corect si constant, despre importanta calitatii asistentei medicale acordate, analize medicale necesare. Medicul șef al Sectiei de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Clinic Pelican Oradea va interactiona cu participantele, astfel incat acestea sa aiba posibilitatea de a se informa corect, de la sursa sigura si autorizata despre diferite aspecte ce pot aparea pe parcursul sarcinii.
La seminarul gratuit,viitoarele mamici vor putea afla informatii utile si necesare pentru bebelusii lor, despre alaptare dar si adaptarea nou-nascutilor la noul mediu de viata. Informatii despre inggrijirea nou-nascutilor vor fi oferite la acest seminar gratuit chiar de catre Dr. Camelia Rusu, sefa Sectiei de Neonatologie a Spitalului Clinic Pelican Oradea


Dr. Anca Huniadi, medic ginecolog la Spitalul Clinic Pelican Oradea, va oferi informatii importante despre modul in care  viitoarele mamici ar fi bine sa isi mobilizeze resursele emotionale, fizice si mentale pentru a trece cu bine de provocarile acestei experiente: "Incepand cu momentul conceptiei, sunt convinsa ca sarcina e o minune, copiii sunt un dar, iar nasterea valideaza insasi conditia femeii. La fel cum cred ca femeia are dreptul de a dispune de propriul ei corp, cred ca este libera sa aleaga si asupra nasterii. Datoria noastra ca medici este sa monitorizam sarcina, sa informam pacienta si sa ii asiguram cea mai buna asistenta la nastere. Imi doresc ca pacientele sa isi aduca aminte cu placere de aceasta experienta a vietii lor”.
Directorul comercial al Spitalului Clinic Pelican Oradea, doamna Angela Pernes, va transmite participantelor date despre promotiile ce urmeaza sa fie lansate la spitalul nostru, despre accesul la serviciile noastre medicale si avantajele de care pot beneficia participantele.
Unul dintre coordonatorii de proiecte din sectorul Sanatatii, Ioannis Kountouris, cu experienta din 2008 in trei tari de pe doua continente in informarea publicului legat de beneficiile celulelor stem si valoarea stocarii lor, va informa participantele despre beneficiile biotehnologiei de ultima generatie multe si date stiintifice legate de celulele stem.

De retinut ca evenimentul se va finaliza cu o tombola la care se vor oferi premii surpriza de catre Spitalul Clinic Pelican Oradea.

 Ce veti afla daca participati la acest seminar gratuit?

- diferentele dintre nasterea naturala / prin cezariana / acasa;

- cum sa va familiarizati cu locatia si personalul care va va asista la nastere;

- ce se intampla in momentul internarii;

- documentele necesare la internare, dar si pentru inregistrarea nou-nascutului;

- cum se intocmeste certificatul constatator al nasterii, precum si certificatul de nastere al copilului;

cum se desfasoara nasterea;

- cum se recolteaza celulele stem printr-o procedura foarte simpla si inofensiva;

- ce se intampla in perioada de imediat dupa nastere (cu raspunsuri la intrebari precum: Ce mananc? Cum ma plimb? Cum ma spal? Cine ma poate vizita si ce are voie sa mi aduca?);

- cand si cum se face externarea;

- cum sa va pregatiti pentru a pleca acasa din maternitate si cum pregateste familia casa pentru ca sa va primeasca.

 

Ce nu veti sti daca nu veniti la acest seminar?

- nu veti sti cu siguranta care sunt avantajele si dezavantajele nasterii in clinici de stat sau private;

- veti avea incertitudini referitor la avantajele și dezavantajele nasterii naturale, prin cezariana sau acasa;

- nu veti afla în mod detaliat si explicat ce sa luati cu dvs, atunci cand mergeti la maternitate;

- veti pierde informatii importante despre ce se intampla in momentul internarii, felul in care se desfasoara nasterea, precum si despre externare;

- ratati ocazia sa invatati gratuit ce este depresia post-natala si ce trebuie să faceti pentru a trece cu bine peste aceasta provocare.