ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE - Dr. Chirea Marius: Revizie complexă a protezei de șold cu defect osos mare acetabular, degradarea componentei acetabulare și a materialului de osteosinteză

ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE - Dr. Chirea Marius: Revizie complexă a protezei de șold cu defect osos mare acetabular, degradarea componentei acetabulare și a materialului de osteosinteză

In cadrul CENTRULUI INTEGRAT DE ORTOPEDIE TRAUMATOLOGIE,  echipa medicală coordonată de dr. CHIREA MARIUS, medic primar Ortopedie-Traumatologie, a realizat cu succes o interventie specială, de revizie complexă a protezei de șold cu defect osos mare acetabular, degradarea componentei acetabulare și a materialului de osteosinteză.

      Doamna Simona N. a suferit prima intervenție chirurgicală în urmă cu 33 de ani, când i s-a implantat prima proteză de șold. După 12 ani a fost supusă unei noi intervenții chirurgicale de revizie a protezei de șold, iar în 2022 problemele medicale s-au agravat (materialele de osteosinteză - placa și șuruburile  s-au rupt, componenta acetabulară s-a decimentat și uzat iar peretele intern acetabular s-a fracturat), pacienta nu a mai putut să umble și avea nevoie urgentă de operație.

După intervenția chirurgicală, pacienta și-a recăpătat libertatea de mișcare, și-a îmbunătățit considerabil calitatea vieții, iar durerea și rigiditatea articulară au dispărut.

   Pacienta Simona N., diagnosticată în copilărie cu displazie luxantă de șold, operată la vârstă tânără cu proteză totală de șold și revizuită cu endoproteză cimentată și ranforsare cotiloidiană cu placă și suruburi, s-a prezentat la cabinetul de Ortopedie din Ambulatorul Spitalului Pelican cu osteoliză masivă la nivelul cotilului, degradarea și decimentarea componentei acetabulare și material de osteosinteză rupt.

Dr. CHIREA MARIUS, medic primar Ortopedie-Traumatologie:
“Revizia a constat în îndepărtarea materialului de osteosinteză rupt și a cupei acetabulare distruse, plastie cu substituent osos  (os artificial) la nivelul defectului osos acetabular, ranforsarea acestuia cu cupa din metal trabecular (în care va crește os)  unde am cimentat o cupă dublă mobilitate”.

Pacienta Simona N:
“În urma unei luxații congenitale de șold, în anul 1991, mi s-a implantat prima proteză de șold, iar în anul 2003 am avut nevoie de o revizie a protezei de șold. Fiind tânără, m-a ținut aproape 20 de ani, iar în 2018 mi s-a rupt un șurub și aveam nevoie de o nouă intervenție. La un spital de stat din București am fost și mi s-a spus să așteptăm deoarece nu au grefă de os.
Am așteptat, iar în anul 2022 problemele au fost foarte mari, iar de la o zi la alta nu am mai putut umbla. Am sunat, mi s-a spus că nu au avut grefă de os, nu aveau nici în momentul respectiv și am întrebat ce este de făcut? Am căutat pe internet și am dat de Spitalul Pelican și aici de domnul doctor CHIREA MARIUS, pe care nu-l cunoșteam, dar mi-am făcut o programare la dânsul. Mi s-au făcut investigațiile, radiografie, CT și domnul doctor mi-a spus că poate interveni chirurgical. M-am internat, mi s-a făcut revizia, recuperarea a fost de lungă durată, fiind a treia revizie de șold.

Un singur lucru este cert, dr. CHIREA MARIUS plânge alături de tine, râde alături de tine, nu m-am așteptat. Pe data de 19 iulie m-am internat, mi s-a făcut intervenția chirurgicală în data de 20 iulie, iar duminica, după patru zile, am fost externată. Condițiile au fost super, nu am nimic de reproșat, mâncarea, curățenia, absolut tot. În momentul de față încă sunt cu sprijin pe o cârjă, dar pot să spun că totul este perfect. Mulțumesc spitalului și întregii echipe medicale care s-a ocupat de cazul meu, datorită lor sunt pe picioarele mele, sunt un om activ, lucrez deja, important este că sunt alături de familia mea și nu mă simt un membru inactiv în familie”.

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)