Conjunctivitele si canicula

Caldura excesiva din aceasta vara favorizeaza aparitia conjunctivitelor. In aceasta luna creste insa riscul aparitiei conjunctivitelor bacteriene (ambrozia din august). De multe ori, aceste afectiuni se pot combina, astfel ca un diagnostic pertinent poate fi pus doar de catre un medic specialist.

oftalmologie pelican

Doctorii nostri oftalmologi detaliaza ca, anual, in sezonul cald, mai multe persoane dezvolta urcioare (orjelete) - infectii cu tumefieri ale pleoapelor, cauzate in special de caldura si de stergerea ochilor cu mainile murdare. Sunt expuse persoanele cu imunitate scazuta, copiii (care se joaca cu diverse jucarii sau obiecte contaminate, iar apoi isi sterg ochisorii), varstnicii sau cei care lucreaza in diferite medii improprii (constructii, agricultura etc).

In august pot aparea complicatii ale orjeletelor, de aceea medicii nostri nu recomanda tratarea superficiala a acestora, cu usturoi, ceai de musetel, cartofi etc, ori cu unguente cumparate de la farmacie fara recomandare medicala.  “Este mai greu de sesizat granita dintre conjunctivita bacteriana si conjunctivita alergica, care pot produce complicatii si la nivelul corneei”. Si cei care frecventeaza piscinele pot face conjunctivite.pelican oftalmologie

Medicii nostri va sfatuiesc sa mergeti la un consult de specialitate, urmat de tratament adecvat, personalizat, in functie de gravitatea afectiunii.

La Spitalul Pelican va puteti adresa pentru consult de specialitate la oftalmologie sunand la tel. 0259.444444 sau direct, la receptia unitatii de pe str. C. Coposu nr. 2. Si in weekend, dar si de sarbatori (cum e cazul in urmatoarele zile) exista linie de garda, astfel ca, la nevoie, puteti fi ajutati oricand de medicii nostri oftalmologi.