ORTOPEDIE TRAUMATOLOGIE: pacient cu coxartroza bilaterala, operat cu succes

ORTOPEDIE TRAUMATOLOGIE: pacient cu coxartroza bilaterala, operat cu succes

Un pacient in varsta de 54 de ani s-a prezentat la Spitalul Pelican, unde, in urma investigatiilor si controalelor medicale, i s-a confirmat diagnosticul de coxartroza bilaterala avansata si nevoia unei interventii de protezare bilaterala a soldurilor.

PACIENT (54 de ani):

“Am suferit de coxartroza bilaterala avansata. In urma cu 5-6 luni de zile, dupa ce am vazut la un RMN situatia m-am hotarat sa ma operez pentru protezarea soldului sau soldurilor, nu stiam atunci.

Dupa ce m-am uitat pe internet, am studiat ce inseamna si ce implica, am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa ma operez la un spital privat care face operatii minim-invazive cu abord frontal, pentru bilaterala. Am ales Spitalul Pelican si dr. Tona, un medic exceptional, bineinteles ca si datorita faptului ca facea tipul acesta de operatii. Nu am crezut ca tot ce am citit de pe internet e suta la suta real, va spun ca e o mie la suta real, pentru ca sunt la o saptamana dupa operatie, ma misc aproape normal, pot sa nici nu mai folosesc carjele, dar pentru ca mi-a cerut medicul, le folosesc, dar pot sa merg si fara carje.

A doua zi dupa operatie am mers in cadru, m-am dus la toaleta, nu am avut nicio durere. Aveam dureri mai mari inainte de a ma opera decat acum dupa ce m-am operat. Nici a doua zi dupa operatie nu am avut nicio durere.

Efectiv mici jene si zona unde am fost taiat care e o zona sensibila si atat. Incizia este una foarte mica fata de ce am vazut la cei din familia mea care s-au operat si-au protezat soldul pe sistemul normal, vechi, acesta este un sistem super nou si super bun, pentru asta inca o data multumesc doctor Tona si echipei lui care au participat la aceasta operatie care din punctul meu de vedere pentru noi, pentru Romania, este o revolutie. Bine ar fi ca si alte spitale si din alte zone, am gasit in spitalul acesta oameni din toata tara, ceea ce denota faptul ca sunt foarte putine locuri unde se fac tipul acesta de interventii de protezare a soldurilor”, spune pacientul.

Interventia minim-invaziva de protezare simultana bilaterala ofera numeroase beneficii pacientului, printre acestea numarandu-se durerea postoperatorie mai mica, scurtarea perioadei de recuperare postoperatorie si o revenire mai rapida la activitatile normale de zi cu zi.

Dr. TONA JORGAQ, medic primar Ortopedie – Traumatologie:

“Pacientii cu coxartroza avansata bilaterala pot fi tratati cu protezare simultana bilaterala cu abord direct anterior minim-invaziv. Astfel, pentru pacientul candidat (operabil medical), putem obtine cu o singura interventie chirurgicala ameliorarea durerii, o recuperare functionala mai buna si revenirea mai devreme la activitatile zilnice, in conditii sigure si eficiente, restabilind calitatea vietii”.

Procedura chirurgicala de protezare simultana bilaterala se efectueaza intr-o singura operatie, in acelasi timp, cu aceeasi anestezie. In acest mod, pacientul are nevoie doar de o singura spitalizare si o singura perioada de recuperare medicala post-chirurgicala, spre deosebire de operatia facuta pe rand, la cate un sold..

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)