Sa ai o viata sanatoasa! GRATUITATI la servicii medicale pentru preventie!

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a contribuit joi, 04.10.2018, la protejarea a peste 100 de doamne si domnisoare, oferindu-le informatii, dar si GRATUITATI la servicii medicale de prevenire si depistare in stadii incipiente si vindecabile a doua tipuri de cancer.

SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA a sustinut, in calitate de partener oficial, campania “Sa ai o viata sanatoasa”, initiata si anul acesta de Organizatia de femei PNL Oradea.

Astfel, joi, 04.10.2018, de la ora 18:00, in sala mare a Primariei Oradea, medici de la SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA, au explicat participantelor detalii privind modul de prevenire a celor doua maladii crunte, dar vindecabile (daca se depisteaza in stadii incipiente): cancerul mamar si cancerul de col uterin.

Medicul oncolog Diana Claudia Sabau si medicul ginecolog Anca Huniadi, de la SPITALUL CLINIC PELICAN ORADEA, dar si medicul de radioterapie Morvay Szabo Edina, au explicat, pe intelesul tuturor, ce inseamna aceste boli cronice si au detaliat faptul ca efectuarea periodica de investigatii medicale poate avea rol salvator, fie prin rezultat negativ, care confera siguranta sanatatii, fie prin evidentierea precoce a cancerului de san sau de col intrucat se pot initia din timp tratamente, rata de vindecare fiind in aceste cazuri foarte mare. Medicii au explicat ca in stadiul I, rata de vindecare a cancerului la san e de 90 - 95%, in timp ce in ultimul stadiu, rata de vindecare scade la 15 - 20%.

De aceea, femeile care isi fac periodic analize de rutina specifice au sansa la viata, in caz ca, la un moment dat, sunt depistate cu tunori la san sau col uterin. Doctoritele au demonstrat faptic ca aplicarea corecta a tratamentelor tintite, atunci cand se depisteaza precoce unul dintre cele doua tipuri de cancere, confera vindecare si deci viata alaturi de cei dragi.

Participantele s-au aratat interesate si au adresat intrebari legate de varsta pana la care se indica investigatiile medicale si indeosebi testul Babes Papanicolau si vaccinarea.

In sprijinul medicilor de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea au vorbit si invitatele speciale ale Organizatiei de femei PNL.

Doua doamne, care au trecut prin stresul momentului cand au aflat ca au tumori la san, au povestit crampeie din trairile lor si au dat curaj participantelor la intalnire ca sa nu ignore efectuarea periodica a analizelor simple ce pot infirma sau confirma existenta unor tumori la nivelul sanilor sau la colul uterin.

Cu sprijinul familiei si al medicilor, cele doua foste paciente au relatat cum au reusit sa gaseasca puterea de a intelege importanta tratamentului si au luptat pentru viata.

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a sprijinit participantele si in modul cel mai concret, oferindu-le posibilitatea de a se investiga GRATUIT. Reprezentantii SPITALULUI CLINIC PELICAN ORADEA au inmanat pliante cu informatii despre prevenirea cancerului de san, pliante pe baza carora, alaturi de bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, posesoarele se pot acum programa la Call Center 0259.444444, pentru a beneficia GRATUIT de mamografie sau ecografie mamara, in functie de recomandarea medicala pe care au primit-o de la medicul de familie sau medicul specialist.

De asemenea, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a oferit si vouchere pentru investigatii GRATUITE in vederea depistarii precoce a cancerului de col uterin. Pe baza acestor vouchere, posesoarele acestora, fara bilet de trimitere, se pot acum programa in vederea efectuarii analizelor, la Call Center 0259.444444.

Nu in ultimul rand, la tombola speciala organizata la finalul intalnirii, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea a oferit GRATUITATI si REDUCERI pentru verificarea intregii stari de sanatate a doamnelor si domnisoarelor, toate surprizele fiind, de altfel, cadouri pentru mentinerea sanatatii si frumusetii.

1 - Rugam doamnele si domnisoarele prezente la aceasta intalnire, care au primit pliante cu GRATUITATE la investigatii pentru depistarea si prevenirea cancerului de san si au bilet de trimitere de la medicul de familie sau specialist, sa se programeze, in vederea examinarii medicale GRATUITE, la Call Center 0259.444444.

2 – Rugam doamnele si domnisoarele care au primit vouchere cu GRATUITATE la investigatii pentru depistarea cancerului de col uterin (ele nu au nevoie si de bilet de trimitere de la medici!), sa se programeze la Call Center 0259.444444, iar in momentul examinarii sa prezinte fiecare voucherul primit.

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea felicita deopotriva membrele Organizatiei de femei PNL Oradea pentru dezbaterea cu efect sustinuta in favoarea sanatatii cat si participantele interesate sa isi mentina propria sanatate.