Investigatii RMN (si cu substanta de contrast) pediatrice

Investigatii RMN (si cu substanta de contrast) pediatrice

Compartimentul de ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA PEDIATRICA, infiintat in anul 2020, condus de catre dr. CRACIUN ADRIAN, medic pediatru si in acelasi timp medic de Anestezie Terapie Intensiva pediatrica, ofera, pe baza de trimitere de la medic specialist, investigatii imagistice de inalta performanta CT (Computer Tomograf) si RMN (Rezonanta Magnetica Nucleara) inclusiv cu substanta de contrast atat la nou-nascuti cat si la sugari respectiv la copii mai mari. 

Investigatiile sunt decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate si se realizeaza cu aparatura de inalta performanta si cu personal specializat atat copiilor internati in regim de spitalizare continua cat si in regim de ambulatoriu si in cadrul spitalizarii de zi, in functie de necesitatile medicale ale fiecarui caz in parte. Investigatiile dureaza, in functie de patologie, intre 30 de minute si o ora si jumatate, iar copiii care nu pot sta atat timp fara sa se miste, sunt sedati astfel incat imaginile obtinute prin CT / RMN sa aiba acuratetea necesara diagnosticarii ulterioare corecte. Pe perioada sedarii, precum si in timpul post-sedare, copiii sunt monitorizati de medici cu experienta utilizand aparatura si echipamente medicale de ultima generatie, sporindu-se astfel siguranta micilor pacienti.   

Investigatiile RMN / CT cu substanta de contrast sunt recomandate copiilor in confirmarea / infirmarea diferitelor afectiuni si a gradului de dezvoltare ale acestora, imaginile obtinute prin aceste tipuri de investigatii fiind in masura sa ajute la definirea diagnosticului in vederea acordarii tratamentului adecvat.

Atunci cand se impune, sedarea copiilor in vederea investigarii CT / RMN cu substanta de contrast este asigurata de catre dr. CRACIUN ADRIAN, medic pediatru si in acelasi timp medic de Anestezie Terapie Intensiva pediatrica. Gratie experientei domnului doctor CRACIUN ADRIAN, creste siguranta calitatii actului medical prin monitorizarea copiilor pe toata durata investigatiei, dar si post-investigatie. Serviciile post-sedare si urmarire sunt contra cost si sunt efectuate in cadrul spitalului.   

Pentru a beneficia de aceste investigatii de inalta performanta este nevoie in prealabil de o consultatie medicala pediatrica si de bilet de trimitere de la medicul specialist. Rugam astfel parintii ai caror copii au nevoie de acest fel de investigatii speciale sa se programeze direct la medicul pediatru si de Anestezie Terapie Intensiva, dr. CRACIUN ADRIAN, pentru consultatia initiala ce precede investigatia de care are nevoie copilul. 

Dr. CRACIUN ADRIAN poate fi contactat pentru stabilirea consultatiei premergatoare investigatiei RMN / CT la numarul de telefon: 0722.402427.

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)