Persoanele cu Covid beneficiaza de spitalizare GRATUITA si se pot interna direct

Persoanele cu Covid beneficiaza de spitalizare GRATUITA si se pot interna direct

Sprijinim zi de zi comunitatea din care si noi facem parte si ne ajutam semenii pentru a trece mai usor prin contextul pandemic actual. Chiar daca suntem spital privat, pacientii care au contractat Covid si necesita spitalizare beneficiaza de GRATUITATE pentru tratament si pentru toata perioada internarii la sectia de Covid si la sectia ATI Covid din spitalul nostru

Inca de anul trecut, Spitalul Pelican s-a implicat in lupta de combatere a pandemiei prin infiintarea sectiei Covid, iar din luna martie 2021, s-a atribuit spitalului nostru cea mai inalta calitate: SPITAL DE NIVEL I, conform ORDINULUI MINISTERULUI SANATATII Nr. 434/2021 din 26 martie 2021 privind “aprobarea Planului de masuri pentru organizarea spitalelor si a unitatilor de dializa in contextul pandemiei de COVID-19 si a listei spitalelor si unitatilor de dializa care asigura asistenta medicala pentru pacienti, cazuri confirmate si suspecte de COVID-19, conform clasificarii spitalelor in 3 niveluri de competenta”.

Astfel, Spitalul Pelican a fost clasificat spital de nivel I Covid, fapt ce inseamna ca in unitatea noastra sunt tratati GRATUIT pacienti cu forme dintre cele mai severe de coronavirus. Acest nou nivel ne onoreaza si ne responsabilizeaza si mai mult intrucat suntem delegati sa ingrijim mai multe cazuri de Covid-19, dintre cele mai grele, cu precizarea importanta ca activitatea medicala pentru consulturi, investigatii si tratament non-Covid, in ambulatoriile si in spitalul nostru, se desfasoara în continuare normal, tot in conditii de siguranta cat mai mare.

AVANTAJE pentru pacientii de la sectia Covid si ATI Covid: Sectia Covid si sectia ATI Covid respecta ORDINUL Nr. 434/2021 si au circuite dedicate pentru pacienti cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19. Intrarea persoanelor cu Covid-19 se face pe Poarta 3, accesul pana la sectia Covid respectiv la sectia ATI Covid fiind separate de toate celelalte cabinete si sectii ale Ambulatoriului si spitalului nostru. Sectia Covid si Compartimentul ATI Covid dispun de: - platforma diagnostica accesibila 24/7 cu computer tomograf si laborator - linie de garda pentru sectie Covid, ATI Covid, Medicina Interna (Boli infecţioase)/ Pneumologie. In acest fel, asiguram si pacientilor cu coronavirus accesul la tratament adecvat si in cel mai scurt timp, in conditii de maxima siguranta, cu cele mai bune dotari si cel mai pregătit personal medical.

INTERNARE DIRECTA Orice persoana care prezinta forme medii si grave de Covid se poate adresa direct pentru a beneficia de spitalizare GRATUITA la sectia Covid si sectia ATI Covid. Triajul clinic si epidemiologic se realizeaza in cadrul cabinetului de Medicina Interna din Ambulatoriul nostru respectiv la sectia Covid/ATI Covid, functie de gravitatea formei de boala. Pacientii sunt evaluati, se stabileste fluxul acestora pentru a primi cat mai repede suportul medical de investigatie respectiv de tratament, in regim spitalizat fie la sectia Covid, fie la ATI Covid.

Accesul la cabinetul din Ambulatoriu se face prin prezentare directa sau pe baza de programare, iar la sectia Covid/ATI Covid din spital se realizeaza direct pentru persoanele cu forme usoare si medii si prin transfer pentru persoanele cu forme grave de Covid, conform ORDINULUI MS Nr. 434/2021 astfel: „Pacientii cu forme severe sau critice de boala vor fi transferati catre si/sau internati in unitatile medicale de nivelul I”. Comunicarea despre starea de sanatate a bolnavilor este mentinuta zilnic prin telefonul apartinatorului (0733 050 760), intre medicul de garda si un apartinator desemnat in prealabil (la internarea pacientului). Rugam astfel apartinatorul fiecarui pacient internat aici sa apeleze 0733 050 760 si sa transmita un singur numar de telefon la care poate fi sunat zilnic pentru a primi toate informatiile legate de starea de sanatate a pacientului.

INFORMATII DE BACKGROUND Inca din primavara anului trecut, am inlesnit accesul oamenilor la o serie de servicii medicale, in pofida greutatilor si restrictiilor date de evolutia endemica si pandemica globala. Ne-am implicat in lupta pentru limitarea raspandirii Covid-19 si am oferit oamenilor posibilitatea de fi testati RT-PCR sau cu ajutorul testelor rapide. In noiembrie anul trecut am devenit spital suport Covid asumandu-ne responsabilitatea tratarii cazurilor Covid, cu sectie Covid si compartiment ATI Covid separate de celelalte sectii. Am continuat sa oferim in paralel asistenta medicala specializata non-Covid si Covid. Ne-am dezvoltat, reorganizat si dotat iar de la jumatatea lunii martie, am primit aprobarea Directiei de Sanatate Publica Bihor si a Ministerului Sanatatii de a oferi mai multa asistenta medicala persoanelor grav afectate de coronavirus. La jumatatea lunii martie 2021, am fost desemnati spital de nivel 1, ceea ce inseamna dezvoltarea sectiei si compartimentului ATI Covid respectiv cresterea numarului de pacienti cu Covid ce necesita spitalizare si cresterea numarului de pacienti cu Covid in stare grava, care au nevoie de asistenta medicala specializata de Anestezie Terapie Intensiva.

Informatii si programari: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel: • online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute) Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.