CHIRURGIE GENERALA: caz extrem de rar (hernie diafragmatica congenitala, voluminoasa), rezolvat cu succes prin interventie chirurgicala minim-invaziva

CHIRURGIE GENERALA: caz extrem de rar (hernie diafragmatica congenitala, voluminoasa), rezolvat cu succes prin interventie chirurgicala minim-invaziva

La Clinica de Chirurgie generala o pacienta cu o afectiune extrem de delicata (hernie diafragmatica congenitala, voluminoasa) si-a recapatat sanatatea prin interventie chirurgicala minim-invaziva speciala, realizata de o echipa complexa (medici chirurgi, medici anestezisti, asistenti) condusa de catre dr. SFIRLEA MARIUS, medic primar.

Ca manifestare clinica, pacientul simte un disconfort in respiratie si dificultate in deglutitie. Interventia chirurgicala comporta un grad mare de dificultate, datorita detaliilor tehnico-chirurgicale. O interventie clasica ar fi presupus un traumatism intens la nivelul coastelor, a diafragmului, toracelui si peretelui abdominal superior si, de cele mai multe ori, produce o serie de sechele postoperatorii. Astfel de cazuri sunt rar intalnite la nivel mondial si necesita experienta, dotare (aparate si instrumentar) de ultima generatie si o echipa medicala bine pregatita pentru a fi rezolvate cu succes.

Pacienta are 30 de ani, este din Carei si a decis sa isi recapete sanatatea printr-o interventie minim-invaziva, laparoscopica, de mare finete, condusa de dr. SFIRLEA MARIUS, medic primar Clinica de Chirurgie generala, cu aport substantial din partea medicilor antestezisti: dr. PASCALAU GEORGIANA, dr. BOTEA MIHAI si dr. PUSCAS CIPRIAN. PACIENTA: „Acum cinci ani mi s-a perforat stomacul. Am fost operata, dar nu dupa mult timp am sesizat ca nu mai stiu sa mananc, aveam probleme la inghitire si am devenit sensibila la gluten. De cate ori mancam, imi veneau in sus toate alimentele. Un medic internist de la Carei mi-a recomandat sa vin la domnul doctor Sfirlea Marius, medic chirurg la Spitalul Pelican Oradea. Acum vreo luna m-am prezentat la primul consult. Domnul doctor mi-a spus ca se poate rezolva prin operatie. Nu mi-a fost frica de operatie. Domnul doctor este foarte de treaba, e un medic sincer si simpatic, este un profesionist desavarsit. Mi-a explicat tot pe intelesul meu”.

Dr. SFIRLEA MARIUS, medic primar Clinica de Chirurgie generala: “Dificultatea interventiei a constat in abordul delicat al diafragmului datorita prezentei splinei in proximitate, la nivelul defectului diafragmatic. S-a reusit reducerea stomacului si a intestinelui din torace in abdomen, inchiderea diafragmului, intarirea reparatiei diafragmatice cu o mesa speciala de tip compozit. Tehnica laparoscopica a permis restabilirea anatomiei normale a pacientei, plamanul si-a recapatat pe deplin functionalitatea, iar stomacul si intestinul s-au reintegrat in pozitia anatomica. Acum pacienta respira mai bine si se alimenteaza normal”.

PACIENTA: “Totul este foarte ok la acest spital. Domnul doctor in special, dar si toate asistentele si infirmierele. Imediat ce m-am internat, am spus ca sunt sensibila la gluten si mi-au adus mancare potrivita. De cate ori am nevoie, sunt ajutata. Voi recomanda Spitalul Pelican pentru ca este un spital de profesionisti!”.

Informatii si programari: Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel: • online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite • telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute) Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.