Am ajutat un handbalist de la CSM Oradea sa reintre pe teren

Unul dintre jucatorii CSM Oradea a suferit o ruptura de ligamente incrucisata. Dupa o interventie chirurgicala speciala, efectuata gratuit pentru sportiv, la Spitalul Pelican Oradea, handbalistul a intrat in program de recuperare medicala pentru a reusi sa reintre pe teren in stare buna de sanatate cat mai repede posibil.

Razvan Nita (28 ani) a fost operat la Spitalul Pelican Oradea, in cadrul protocolului de colaborare dintre unitatea noastra medicala si CSM Oradea.
Inainte de operatie, sportivul ne-a relatat ca inainte cu doua saptamani a inceput sa-l doara genunchiul: „Mi-am dat seama acum vreo doua saptamani ca e ceva in neregula fiindca a inceput sa mi se umfle si sa se dezumfle genunchiul. Mi-am facut un RMN si mi s-a confirmat diagnosticul”.
In urma cu circa noua ani, Razvan a suferit o ligamento-plastie de incrucisat anterior la acelasi picior. Acum, a suferit o ruptura iterativa si o ruptura de menisc. Pentru ca sa reintre pe teren cat mai repede, sportivul a avut nevoie de interventie chirurgicala speciala, efectuata corect, iar acum de o perioada de recuperare medicala individualizata, profesionista si sustinuta.
Dr. Marius Chirea, care l-a ajutat si acum noua ani, a realizat, in 4 octombrie a.c., o revizia ligamento-plastiei si sutura de menisc. Interventia chirurgicala a durat doua ore si jumatate si a fost realizata cu o tehnica superioara celei de acum noua ani.


Operatia de grad inalt de dificultate s-a impus fiindca, in caz contrar, sportivul risca sa faca artrofibroza, cea mai frecventa complicatie ce l-ar fi scos din viata sportiva.
Razvan ne-a povestit ca i-a fost un pic frica de operatie, dar ca totul a decurs foarte bine: „A fost super ok, inclusiv cand mi-au facut anestezia.  Ma asteptam sa am ameteli. Dl doctor mi-a explicat ce face pe tot parcursul operatiei, mi-a aratat pe monitor. Si asistentele au fost super de treaba. Am ras bine, a fost chiar ok. Mi-a fost un pic frica inainte de operatie si nu m-am asteptat sa fie atat de bine”.
Imediat dupa operatie, sportivul a inceput programul de recuperare, chiar pe patul de spital. Monica Ciubotaru, fizioterapeutul care l-a preluat pe sportiv i-a explicat programul de recuperare subliniind ca este important sa urmeze toti pasii pentru a putea sa se refaca mai repede si bine.
Conform evaluarii medicale, sportivul va putea sa isi reia mersul la sase saptamani, cu incarcare progresiva, iar intoarcerea pe teren va putea avea loc in circa opt luni.


Inainte de externare, Razvan era foarte optimist: „Chiar recomand tuturor celor ce au probleme de sanatate sa vina aici, la Spitalul Pelican fiindca sunt chiar profesionisti toti de aici, toate echipele”.
Sportivul a plecat din spital cu recomandari scrise, inclusiv cu exercitiile fizice pe care trebuie sa le efectueze si urmeaza sa revina la controlul medical de la Ortiopedie si Traumatologie peste doua saptamani.

Suntem parteneri
In acest sezon, Spitalul Pelican este partener principal al întregii echipe CSM CSU Oradea, alaturi de Digi 24. Astfel, in 2017 - 2018, tot efectivul CSM CSU Oradea (cei 70 de sportivi ai sectiilor CSM CSU Oradea, precum si cele 19 persoane din stafful si personalul administrativ) va beneficia de servicii medicale de orice natura (consultatii, analize, investigatii, interventii chirurgicale) de la personalul  medical ale Spitalului Pelican Oradea.
Parteneriatul a fost stabilit pentru un an de zile, de calitatea actului medical prestat de catre echipele noastre medicale supraspecializate urmand sa beneficieze la orice ora orice membru CSM CSU, atat la spital, cat si la policlinicile, dar si la laboratoarele noastre din Oradea si judet.
Precizam ca Spitalul Pelican Oradea sprijina sportul, ca factor esential de mentinere si refacere a sanatatii. Am fost prezenti la o multime de competitii sportive alaturi de echipele CSM, asigurandu-le asistenta medicala de urgenta in diverse competitii locale, nationale si internationale, inclusiv la concursurile din aceasta vacanta si facem totul pentru sanatatea membrilor familiei CSM CSU Oradea, in momentele cele mai dificile care se ivesc in noul sezon competitional.