ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE: Recuperare in timp record dupa protezarea soldului pe abord minim-invaziv direct anterior la o pacienta din Arad. Pacienta operata de coxartroza recomanda pacientilor sa nu amane interventia de protezare a soldului!

ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE: Recuperare in timp record dupa protezarea soldului pe abord minim-invaziv direct anterior la o pacienta din Arad. Pacienta operata de coxartroza recomanda pacientilor sa nu amane interventia de protezare a soldului!

Performantele medicilor nostri ortopezi sunt tot mai cunoscute in tara si determina tot mai multi oameni din alte judete sa isi refaca sanatatea apeland la serviciile noastre medicale.

In cadrul Centrului nostru de ORTOPEDIE – TRAUMATOLOGIE a beneficiat recent de interventie chirurgicala minim-invaziva de protezare a soldului si o pacienta din Arad, care suferea de coxartroza pe partea stanga. Pacienta are doar 50 de ani si are antecedente medicale in familie. Interventia chirurgicala a fost efectuata de echipa medicala condusa de dr. CHIREA MARIUS, medic primar, cu suport vital ATI si program de recuperare postoperator din partea echipei de fizioterapie.

PACIENTA:  “Am avut aceasta coxartroza de 4-5 ani, cu durere tot mai accentuata pe soldul stang. Am banuit de la inceput ca e vorba de coxartroza pentru ca si bunica mea a avut proteza bilaterala de sold. Cand m-am hotarat sa ma operez, a venit pandemia si am amanat. Dar intr-un an si jumatate am ajuns sa schiopatez. Am facut investigatii, am facut fizioterapie, infiltratii cu acid hialuronic, la Timisoara si Arad. Eram bine 2 – 3 luni, dar apoi durerea reaparea si era tot mai puternica. Am citit si am aflat de Spitalul Pelican de la Oradea si de domnul doctor Chirea Marius de aici ca face minuni, iar apoi am vorbit si cu cumnata mea, medic cardiolog la Timisoara. Mi-a recomandat si ea Spitalul Pelican de la Oradea. In septembrie anul acesta am sunat si m-am programat la domnul doctor si l-am programat si pe fiul meu, care a avut ruptura de ligament incrucisat anterior. El s-a operat intai. Cand eu am venit la prima consultatie, la domnul doctor Chirea, m-am intalnit cu o pacienta operata de dumnealui in urma cu cinci saptamani si nu imi venea sa cred cand am vazut ca si-a recapatat mersul normal. La sfarsitul lunii noiembrie 2021, m-am operat si eu. A doua zi dupa operatie mergeam deja cu cadrul, in a treia zi umblam deja cu doua carje si, in aceeasi seara – doar cu o carja. In a patra zi am si fost externata”.

Dr. CHIREA MARIUS, medic primar ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE:

„Patologia degenerativa a soldului, coxartroza, afecteaza pacienti de diferite varste, uneori aparand si la persoane tinere cum este cazul pacientei prezentate.

Tratamentu acestei patologii in stadii avansate este una chirurgicala, de protezare a soldului.

Evolutia tehnologiei ne aduce pe piata proteze din ce in ce mai performante, cu caracteristici ce se apropie de fiziologia umana, cu cupluri de frecare minima, ceramice, ce permit utilizarea protezelor pentru tot mai multi ani. In dorinta de a tine pasul cu tehnologia s-au dezvoltat tehnici chirugicale din ce in ce mai putin invazive astfel incat pacientul sa simta beneficiile protezarii cat mai rapid posibil. Abordul minim-invaziv direct anterior permite o mobilizare precoce si recuperare rapida a pacientului deoarece accesul la nivelul soldului se face printre grupe musculare, fara nicio sectiune musculara.

Impreuna cu echipa mea, formata din dr. COSTE REMUS, as. Gavra Monica si mai nou ni s-a alaturat si dr. DRAGHICIOIU HOREA, am efectuat si perfectionat sute de protezari de sold pe abord minim-invaziv cu rezultate extraordinare inca din primele zile postoperator.

In cazul pacientei prezentate, am aplicat aceasta tehnica chirurgicala minim-invaziva, rezultatele vazandu-se imediat. La doua saptamani postoperator, pacienta merge fara carje, urca si coboara scarile, lucruri care pe un abord chirurgical clasic ar fi posibile doar la cateva luni”.

PACIENTA: “Am o parere foarte buna despre domnul doctor Chirea. De la inceput mi-a placut foarte mult fiindca mi-a explicat ce inseamna protezarea soldului. Am tinut eu proteza in mana, am vazut ce se taie din os, ce se inlocuieste. Domnul doctor mi-a inspirat incredere inca de la prima discutie. Si de fizioterapeut mi-a placut: m-a ajutat, mi-a raspuns la intrebari. Iar asistentele sunt foarte amabile si te ajuta cu orice ai nevoie. Stiti, eu de 18 ani, de cand am nascut, nu am mai fost in spitale. Sunt foarte multumita de cum am fost tratata si de conditiile de aici – e curatenie, tot timpul se sterge, se curata, se spala. Asa ca voi recomanda Spitalul Pelican pentru tot ceea ce ofera: pentru calitatea serviciilor medicale si performantele medicale, pentru confortul de aici.

Si transmit oamenilor care au coxartroza asa cum am avut eu, sa se opereze cat mai repede: in felul acesta nu ajung sa isi deformeze mersul de durere si scapa de suferinta cu bine. Dupa doua saptamani de la operatie merg fara carje, am si condus masina. Depinde si de vointa pacientului. Nu e voie sa amani operatia de protezare de sold. Am auzit de Spitalul Pelican ca e foarte bun, dar nu credeam total pana am ajuns aici si m-am convins ca acest spital e chiar foarte bun!”.

Informatii si programari:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:

• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.