Am oferit medicilor de familie ultimele noutati medicale, in favoarea pacientilor

Pentru a ajuta mai multi pacienti, SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea si MEDICOVER Romania au transmis medicilor de familie cele mai noi informatii despre tehnicile operatorii minim invazive si robotice si despre alte servicii medicale speciale, benefice pentru pacienti.

La recenta intalnire cu medicii de familie, sustinuta vineri, 26.10.2018, la Hotel Ramada, medici de diferite specialitati de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea au anuntat ultimele noutati in domeniul chirurgiei interventionale si al tehnicilor operatorii minim invazive si robotice, dar si in domenii medicale delicate, cum sunt, de pilda, Oncologia si Endocrinologia.

Dr. Bogdan Coste, medic urolog la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, a prezentat, clar si concentrat, alternative terapeutice in cancerul de prostata localizat si despre prostatectomia radicala laparoscopica 3D. Informatiile transmise de medicul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea  sunt rezultatul muncii prof. dr. Teodor Maghiar, seful sectiei de Urologie a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea si a colectivului pe care il conduce: dr. Ciprian Borza, dr. Bogdan Coste, dr. Bogdan Rahota.

Din februarie 2017 si pana acum (octombrie 2018), la sectia de Urologie a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea au fost operati prin metoda 3D LRP un numar de 120 de pacienti, dintre care doar unul singur a necesitat convertirea in tehnica radicala a interventiei chirurgicale, restul bolnavilor fiind salvati prin aceasta metoda revolutionara.

Dr. George Dejeu a expus informatiile despre importanta interventiilor chirurgicale minim invazive in recuperarea si integrarea sociala a pacientilor in cadrul chirurgiei generale, lucrarea expusa fiind coordonata de prof. dr. Adrian Maghiar, seful sectiei de Chirurgie de la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea si totodata decan al Facultatii de Medicina Oradea.

Avantajele operatiei de protezare a soldului prin abord anterior minim invaziv au fost expuse de catre dr. Tona Jorgaq, sub coordonarea dr. Ovidiu Gogu Cacuci. Pe langa scurtarea duratei si a intensitatii suferintei pacientilor, aceasta tehnica (pe care dr. Jorgaq a dobandit-o si practicat-o si in Franta), ajuta pacientii sa se recupereze mult mai repede.

O alta tehnica chirurgicala revolutionara a fost expusa in favoarea persoanelor cu probleme la menisc si tendon. Medicii ortopezi Marius Chirea si Sergiu Dejeu au transmis colegilor din medicina de familie date despre plasma imbogatita cu plachetare in tratamentul leziunilor meniscale, condrale si tendineale.

Informatii despre tratamentul injectarii intravitrean in patologia retiniana vasculara si degenerativa, practicat cu succes la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, au fost transmise sub coordonarea prof. dr. Mihaela Man Rujan, de catre dr. Dana Gut.

Noutatile din domeniul Obstetricii si Ginecologiei au fost transmise de catre dr. Razvan Zdrehus, care a detaliat diferentele dintre histerectomia clasica, vaginala respectiv laparoscopica.

Modalitatile de abordare moderna in tratamentul cancerului mamar la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea au fost anuntate de dr. Diana Sabau.

Un ghid de diagnostic si tratament pentru afectiunile tiroidiene a fost detaliat medicilor de familie de catre dr. Alina Zdrehus.

Dr. Gabriela Miculschi a informat auditoriul despre actualitatile din domeniul Hematologiei.

Partenerii nostri Synevo au prezentat date despre teste si profile care sunt utile medicilor de familie, in favoarea pacientilor. Informatiile au fost transmise de catre doamna Sanda Sturz, director operational Vest.

De altfel, doamna Sanda Sturz si domnul Lucian Florea, director de dezvoltare pe zona de Nord Vest al companiei partenere MEDICOVER Romania au sustinut intregul eveniment special, moderat de directorul comercial Angela Pernes, cu scopul de a ajuta medicii de familie sa vina in intampinarea pacientilor care au dreptul la tratamente de ultima generatie, chiar la Oradea.

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea organizeaza periodic intalniri cu medicii de familie, in favoarea pacientilor, evenimentul de vineri fiind organizat cu ocazia a 10 ani de activitate a SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea.

Cu ocazia aniversarii unei decade de activitate, va invitam sa vizionati si pelicula video atasata:

 https://www.youtube.com/watch?v=vCKscNQNpCI