PROIECT IN PREMIERA NATIONALA PENTRU UN SPITAL PRIVAT SUSTINUT DE SPITALUL PELICAN ORADEA

PROIECT IN PREMIERA NATIONALA PENTRU UN SPITAL PRIVAT SUSTINUT DE SPITALUL PELICAN ORADEA

Copiii din toata tara cu afectiuni ce necesita interventii chirurgicale asistate robotic pot beneficia la Spitalul Pelican de aceste operatii complexe, fara costuri.

        Responsabilitatea sociala este principala preocupare a Spitalului Pelican si a partenerilor care ni s-au alaturat in sustinerea unui Program dedicat copiilor cu afectiuni ce necesita interventii chirurgicale robotice.
      Ca parte a politicii de responsabilitate sociala a Medicover, inițiativa Spitalului Pelican isi propune sa faca accesibila cea mai avansata forma de chirurgie minim-invaziva din punctul de vedere al tehnologiei utilizate pentru acea categorie de beneficiari care nu-si permit costurile interventiilor robotice. Astfel, in perioada urmatoare, ne propunem sa asiguram suportul financiar pentru efectuarea operatiilor cu robotul da Vinci Xi pentru copii.
         In acest sens, la Spitalul Pelican a fost realizata o PREMIERA la nivel regional: prima interventie chirurgicala robotica in cazul unui copil, realizata intr-un spital privat.
         Din echipa multidisciplinara au facut parte medici specializati in Chirurgie Robotica si echipa noastra medicala, formata din dr. Isac George, medic specialist Chirurgie Pediatrica si dr. Craciun Adrian, medic primar pediatru, medic specialist ATI-Pediatrie. Costurile aferente interventiei chirurgicale robotice au fost suportate in totalitate de Spitalul Pelican si de catre partenerii nostri care ni s-au alaturat in sustinerea acestui proiect.     

        Interventiile chirurgicale realizate in sectia de Chirurgie Pediatrica a Spitalului Pelican ating nivelul de excelenta, fiind efectuate frecvent operatii pentru o serie de afecțiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afectiuni ale pielii si ale tesuturilor moi.

Printre patologiile in cazul carora se poate interveni chirurgical minim invaziv asistat robotic se numara:

Hidronefroza prin sindrom de jonctiune pieloureterala - pieloplastie

Reflux vezicoureteral / megaureter obstructiv - reimplantare ureterovezicala

Rinichi mut scintigrafic - nefrectomie

Hidronefroza polara - nefrectomie partiala

Tumori de suprarenala - adrenalectomie

Vezica neurogena / obstructie subvezicala - procedura Mitrofanoff

Hernie inghinala - cura herniei

Varicocel - procedeu Palomo

Tumori ovariene - ovarectomie, excizie tumorala

Litiaza vezica biliara - colecistectomie

Reflux gastroesofagian - fundoplicatura Nissen.

Hernie diafragmatica - cura herniei

Boala Hirschsprung - coborare abdominoperineala

Diverticul Meckel, tumori intestinale - rezectie intestinala

Chisturi splenice, trombocitopenii autoimune – splenectomie

      Cu ajutorul Chirurgiei Robotice, copiii sunt spitalizați mai putin timp dupa operatie, recuperarea pacientilor fiind rapida, durerile postoperatorii sunt minime, iar pierderea sanguina este redusa.

     Invitam lumea medicala sa ni se alature pentru ca acest proiect sa ajunga la cat mai multi copii din toata tara care au nevoie de aceste interventii complexe pentru a-si recapata sanatatea. 
           

Pentru a beneficia de interventii chirurgicale robotice la Spitalul Pelican, va rugam sa ne contactati la numarul de telefon: 0259 444 444 sau pe e-mail la adresa: callcenter@spitalpelican.ro.