La Spitalul Pelican oferim pacientelor opțiunea mastectomiei cu reconstrucție mamară imediată (în aceeași intervenție)

La Spitalul Pelican oferim pacientelor opțiunea mastectomiei cu reconstrucție mamară imediată (în aceeași intervenție)

Reconstructia mamară este intervenția chirurgicală prin care se refac forma și dimensiunile sânului după operația de mastectomie. 

Este o intervenție chirurgicală complexă, care se realizează la Spitalul Pelican de o echipă multidisciplinară coordonată de prof. dr. Costa Șerban, medic primar Obstetrică-Ginecologie și Ginecologie Oncologică, fiind formată din chirurg oncolog, chirurg plastician, ginecolog, oncolog și psiholog, astfel încât pacienta să beneficieze de experiența cumulată a fiecărui specialist.

Mastectomia poate avea un impact semnificativ asupra stării emoționale și psihologice a pacientelor. De aceea, în momentul în care se decide practicarea unei mastectomii, în funcție de starea de sănătate a pacientei, i se oferă posibilitatea de reconstrucție a sânului. La Spitalul Pelican intervenția chirurgicală se efectuează în același timp operator cu mastectomia.

Dr. BOTNARU IONEL, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă:
“Ideea domnului profesor Costa Șerban a fost de a uni o echipă multidisciplinară pentru tratarea cazurilor de cancer de sân, care implică tratamentul propriu-zis, de care se ocupă chirurgul oncolog, reconstrucția de care ne ocupăm noi, plasticienii, partea psihologică, partea de tratament chimioterapic de după intervenție, le găsim într-un singur centru, la Spitalul Pelican. În același timp colaborarea devine mult mai ușoară când medicii sunt mai deschiși”.

VIERU GEORGIANA  ALBINA, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă: 
“Avantajele reconstrucției mamare după mastectomie, în primul rând ne ajută foarte mult pentru psihicul pacientei, în această echipă nouă de la Spitalul Pelican reconstrucția se realizează în același timp cu mastectomia. Este extrem de avantajos pentru că pacienta nu se expune decât o dată la riscul de anestezie totală. Se face în același timp, echipa domnului profesor dr. Costa Șerban alături de doamna doctor Anca Huniadi operează sânul afectat, iar eu împreună cu domnul dr. Botnaru operăm sânul sănătos pe care-l aducem la același nivel cu sânul contralateral care este bolnav. Avantajul este că pacienta se supune o singură dată operației, nu caută echipele medicale separat, ajunge la spital unde ne găsește pe toți la un loc, o ajutăm împreună, iar după trei ore se trezește frumoasă și sănătoasă.

Riscurile reconstrucției mamare sunt generale, sunt riscurile unei intervenții operatorii și totodată riscurile unei anestezii generale, pacienta se trezește fără dureri foarte mari și reușește să managerieze postoperator tratamentul în decurs de trei, cel mult patru zile, de cele mai multe ori neavând complicații ea pleacă acasă sănătoasă. Această intervenție se adresează tuturor pacientelor oncologice, ultima noastră pacientă tratată a avut 80 de ani și niciodată nu este târziu să îți dorești să fii frumos și întreg”.

 

INFORMAȚII ȘI PROGRAMĂRI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, vă puteți programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la secțiunea „Programări online” și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro și veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriți să beneficiați de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de așteptare (câteva minute)