OBSTETRICA-GINECOLOGIE: Fibrom uterin cu volum total al uterului cat o sarcina de 12 saptamani, excizat minim-invaziv prin laparoscopie

OBSTETRICA-GINECOLOGIE: Fibrom uterin cu volum total al uterului cat o sarcina de 12 saptamani, excizat minim-invaziv prin laparoscopie

Fibromul uterin este o afectiune frecvent intalnita la femei, mai ales in decadele a 4-a si a 5-a de viata și, pentru ca uneori nu are simptomatologie pregnanta, pacientele sunt tentate sa amane interventia chirurgicala, riscand complicatii.

Recent o doamna din Marghita, cu un volum total al uterului marit cat o sarcina de 12 saptamani din pricina unui fibrom uterin, a fost operata cu succes prin tehnica de laparoscopie de catre dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar OBSTETRICA-GINECOLOGIE.

Interventia chirurgicala minim-invaziva a durat circa trei ore si a decurs fara complicatii.

 

Dr. ZDREHUS RAZVAN, medic primar OBSTETRICA-GINECOLOGIE:

Este vorba despre un caz de fibromatoza uterina cu multipli noduli intramurali si submucosi (localizati in interiorul cavitatii uterine), cu un volum total al uterului comparativ cu o sarcina de 12 saptamani. S-a extirpat intreg uterul si anexele, laparoscopic. Postoperator, pacienta a prezentat disconfort abdominal minim si a fost externata a treia zi, in stare de sanatate mult ameliorata. Recomand doamnelor si domnisoarelor ca, in caz de sangerari genitale anormale, să se prezinte la medic; una dintre cele mai frecvente cauze este fibromul uterin, pentru care exista tratament atat medical, cat si chirurgical minim invaziv.”.

 

La 10 zile postoperator, pacienta spune ca se simte foarte bine si transmite doamnelor cu aceeasi patologie sa nu intarzie interventia chirurgicala, asa cum a amanat dumneaei.

 

PACIENTA (50 de ani, din Marghita):

„Am depistat ca am fibrom uterin la un control de rutina, pe care l-am facut in anul 2016. Am venit la Ambulatoriul de la Spitalul Pelican si am nimerit la domnul doctor Zdrehus. Inca de atunci mi-a spus domnul doctor sa ma gandesc la interventie chirurgicala, dar eu am tot amanat pentru ca mi-a fost frica. Aveam doar dureri de burta in ziua a doua si a treia a ciclului menstrual, dar luam o tableta Algocalmin si imi trecea, asa ca am tot amanat operatia.

Tot intamplator, am aflat de la doua colege ca si ele au fost operate de domnul doctor Zdrehus. L-au laudat foarte tare asa ca m-au încurajat. Si asa e, domnul doctor are har de la Dumnezeu. Va dati seama, ca fibromul era de 12 cm și a reușit sa il scoata laparoscopic. Nu am cuvinte sa va spun cat de mult ii multumesc si ce mult ma bucur ca m-a facut bine. Il recomand fiindca e foarte competent si stapaneste Medicina, iar cu noi, pacientele, vorbeste foarte frumos. Recomand si Spitalul Pelican. Am stat internata trei zile, a fost foarte bine, am fost foarte bine ingrijita de asistente, de tot personalul, e curatenie, mancarea e foarte buna si chiar prea multa. Cinste acestui spital!”

 

INFORMATII SI PROGRAMARI: 

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)