Performantele medicilor nostri in Chirurgia Robotica din Urologie sunt apreciate la nivel european

Performantele medicilor nostri in Chirurgia Robotica din Urologie sunt apreciate la nivel european

Anul 2021 a avut ca punct central in Medicina romaneasca recunoasterea profesionala la nivel european a activitatii in domeniul CHIRURGIEI ROBOTICE in UROLOGIE de la Spitalul Pelican Oradea.

Reprezentanti ai forurilor profesionale europene de Chirurgie Robotica in Urologie, prezenti recent in spitalul nostru la primul curs de Chirurgie Robotica in Urologie desfasurat in tara noastra, au apreciat performantele medicilor nostri in cel mai avansat domeniu existent la aceasta ora pe plan mondial.

Prof. dr. THOMAS BSCHLEIPFER, de la Clinica de Urologie, Andrologie si Urologie pentru copii din Weiden din Germania, reprezentant al EBU (Bordul European in Urologie) si dr. JEAN-BAPTISTE ROCHE, de la Clinica Saint Augustin – Bordeaux din Franta si reprezentant ESUT (sectiunea de Uro-Tehnologie din cadrul Asociatiei Europene de Urologie – EAU) au fost invitatii de onoare la primul workshop de Chirurgie Robotica in Urologie, sustinut la Spitalul Pelican Oradea si organizat de forul profesional CLERU, la initiativa si cu aportul substantial al conf. dr. PETRUT BOGDAN, de la Cluj-Napoca: LIVE SURGERY@Robotic DRY LAB.

Presedintii LIVE SURGERY&Robotic DRY LAB TRAINING au fost gazdele acestei manifestari de exceptie, medici urologi cu experienta in CHIRURGIA ROBOTICA in UROLOGIE de la Cluj-Napoca si Spitalul Pelican Oradea: conf. dr. PETRUT BOGDAN, de la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, reprezentant CLERU si colaborator apropiat al Spitalului Pelican Oradea si prof. univ. dr. MAGHIAR TEODOR, medic-sef Clinica de Urologie, director medical Spitalul Pelican Oradea, cu sustinerea managerului spitalului nostru, dr. OVIDIU GOGU CACUCI.

EVENIMENTUL DIN 2021 DE LA SPITALUL PELICAN ORADEA E PUNCT DE PORNIRE IMPORTANT IN CHIRURGIA ROBOTICA IN UROLOGIE DIN ROMANIA

Reprezentantii europeni au participat la interventiile chirurgicale cu robotul Da Vinci, efectuate de catre medicii nostri si medicii invitati si au luat parte la conferintele sustinute in fata a circa 70 de medici urologi din toata tara, prezenti la eveniment. Interventiile chirurgicale de cea mai inalta performanta au fost transmise live in sala de conferinte, iar participantii au putut interactiona direct cu mediatorul si cu medicii interventionisti.

In opinia expertilor europeni in Chirurgie Robotica in Urologie, evenimentul de la Oradea din 2021 este, cu siguranta, un punct de pornire important in Chirurgia Robotica in Urologie din tara noastra.

Reprezentantii forului european al Chirurgiei Robotice in Urologie transmit incredere medicilor romani pentru a aborda cel mai avansat domeniu chirurgical in Urologie si recomanda spitalul nostru si medicii nostri, sustinuti de CLERU, tuturor pacientilor care au nevoie de interventie chirurgicala de top pentru ca leziunile operatorii sa fie cat mai mici si sa se refaca postoperator foarte repede.

Prof. dr. THOMAS BSCHLEIPFER - Clinica de Urologie, Andrologie si Urologie pentru copii din Weiden din Germania, reprezentant al EBU (Bordul European in Urologie):

Este important ca educația chirurgilor, a rezidenților, a medicilor sa vina odata cu tehnologia si exista o mare imbunatatire a tehnologiei. Exista operatii deschise si operatii laparoscopice de zeci de ani. Acum exista operația robotica si avem nevoie de pregatire pentru toti chirurgii pentru a mentine acest ritm, asa ca avem nevoie de educatie, avem nevoie de o platforma, avem nevoie de cursuri pentru a-i pregati. Ceea ce faceti aici este medicina de varf si este important ca aveti un curs de chirurgie robotica aici. Acesta este un eveniment mare – mult respect pentru organizatori.

Ceea ce vedem aici este medicina de ultima generatie, deci, un lucru mare pentru spital, un lucru mare pentru oras, aceste operatii putand fi efectuate cu tehnologie de ultima generatie. Acest eveniment este o raza de lumina si cred ca este unic. Cred ca ar trebui sa continuam pe viitor cu aceste cursuri, cu aceasta platforma, pentru a educa toti medicii din tara, dar este posibil ca medicii germani, austrieci si alti medici europeni sa vina aici si sa invete unii de la altii. Cred ca este un eveniment perfect si este un inceput bun pentru a avea astfel de cursuri.

Pentru pacienti, asta inseamna ca un astfel de tratament de ultima generatie este disponibil in Romania, in special aici, la Spitalul Pelican din Oradea. Accesul la aceste sisteme este un mare beneficiu pentru tara si pentru pacienti.

Este intotdeauna necesar sa vezi spitale din alte tari, asa cum eu am facut in Franta si Belgia, pentru a obtine cunostinte, pentru a te instrui, dar apoi trebuie sa revii si sa infiintezi o echipa cu toata aceasta experienta.

Pacientii care au nevoie de o astfel de interventie chirurgicala o pot obtine cu aceasta tehnologie de varf aici, la Spitalul Pelican. Ei pot avea incredere in tehnica si pot avea incredere in chirurgii de aici, care sunt foarte experimentati iar rezultatele medicale sunt foarte, foarte bune.

Dr. JEAN-BAPTISTE ROCHE,- Clinica Saint Augustin – Bordeaux din Franta si reprezentant ESUT (sectiunea de Uro-Tehnologie din cadrul Asociatiei Europene de Urologie – EAU):

Este foarte important pentru noi sa fim strans legati de tehnologie. Este important sa existe programe educationale care sa usureze lucrurile si sa faca astfel incat curba de invatare sa se potriveasca practicianului.

Asociatia Europeana de Urologie a fost intotdeauna implicata in inovarea in medicina. Acesta este motivul pentru care ne-am dorit sa cream o sectiune specifica pentru dezvoltarea de noi tehnologii in medicina si, mai precis, in Urologie si Chirurgie. Avem diferite grupuri in aceasta sectiune iar grupul meu este responsabil de formarea diferitilor practicieni din toata Europa. Este foarte important pentru noi ca nivelul european sa fie omogen, cu egalitate intre tarile europene, motiv pentru care ne facem timp sa mergem in diferitele tari ale Europei, astfel incat nivelul de interventie chirurgicala sa fie omogen in toata Europa.

Este foarte important ca pacientul sa aiba acces la cea mai buna tehnologie pentru Chirurgie, Urologie, Chirurgie digestiva, Chirurgie toracica si Ginecologie. Detinerea acestui tip de aparat in tara voastra, datorita interventiei chirurgicale minim-invazive, va aduce beneficii întregii populatii. Cred ca ati facut o munca grozava aici, avand aceasta tehnologie si organizand acest congres, pentru ca va aduce foarte multe beneficii populatiei tarii dumneavoastra.

Ceea ce am vazut la acest spital este ca dezvoltarea medicinei si dezvoltarea economica sunt uimitoare. Cred ca, probabil, in urmatorii 10 ani, Romania va fi la acelasi nivel ca restul Europei.

Chirurgia robotica a demonstrat in intreaga lume ca este benefica pentru pacient. Reduce durata internarilor, reduce pierderile de sange si permite rezultate functionale si oncologice mai bune. Cred ca trebuie sa stiti ca acum, in Statele Unite, pentru operatii de prostata, 90% dintre americani sunt tratati cu roboti. In tara mea, Franta, numarul este intre 50% si 60%, fiind in crestere constanta. Nu se poate opri progresul, nu se poate opri viitorul, asa ca, probabil, in urmatorii 10 ani, chirurgia robotica va fi solutia pentru a fi bine tratat, beneficiind de cel mai bun tratament posibil.

Unul dintre promotorii CHIRURGIEI ROBOTICE in UROLOGIE din Romania si initiatorul CLERU, cea mai solida platforma educationala in Chirurgia urologica, conf. dr. PETRUT BOGDAN, este si cel care a initiat si dezvoltat in spitalul nostru acest nou si ultraperformant domeniu, sustinand medicii nostri urologi in perfectionarea profesionala ce vizeaza CHIRURGIA ROBOTICA in Urologie. In acest fel, din 2019 si pana acum, in cadrul Clinicii de Urologie a spitalului nostru, ........ pacienti au beneficiat de interventii chirurgicale asistate robotic.

Conf. dr. PETRUT BOGDAN, medic primar Urologie, Cluj-Napoca, presedinte CLERU, initiatorul evenimentului si medic-colaborator al Spitalului Pelican Oradea:

Sunt deosebit de fericit ca am ajuns in situatia de a putea oferi acest workshop si acest curs celor care sunt interesati de Chirurgia Robotica. Pentru noi a insemnat mult sa avem robotul si acces la aceasta tehnologie extraordinara, iar, in momentul in care poti oferi tinerei generatii din cunostinte si din tot ce inseamna Chirurgia robotică in Urologie, cred ca sentimentul de implinire profesionala este si mai mare. Am indraznit sa ne gandim sa oferim un curs pentru generatia tanara in momentul in care am avut o cazuistica destul de solida si am abordat, practic, cele mai dificile operatii oncologice din Urologie pe cale robotica si rezultatele acestor operatii ne-au incurajat sa facem acest lucru. Sunt deosebit de fericit ca, impreuna cu prietenii mei de aici si cu prietenul meu adevarat, domnul profesor MAGHIAR TEODOR, am reusit sa facem acest lucru. Sper din suflet sa constituie un inceput, un inceput fericit si de bun augur”.

Atasat, dar si pe paginile noastre de Facebook si Instagram pot fi vizualizate interviurile celor doi invitati speciali, reprezentanti ai forului superior in CHIRURGIE ROBOTICA IN UROLOGIE - prof. dr. THOMAS BSCHLEIPFER si dr. JEAN-BAPTISTE ROCHE precum si al initiatorului acestui eveniment, reprezentant CLERU Romania si coordonator al Chirurgiei Robotice in Urologie la Spitalul Pelican Oradea, conf. dr. PETRUT BOGDAN.

Informatii si programari:
Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
• online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
• telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)
Ambulanta Pelican poate fi solicitata la numarul de telefon direct: 0259.962.