Chirurgie generala: Interventie pentru tumora gastrica, realizata cu succes prin abord laparoscopic

Chirurgie generala: Interventie pentru tumora gastrica, realizata cu succes prin abord laparoscopic

O pacienta cu o tumora gastrica a fost operata cu succes prin abord laparoscopic de catre medic sef sectie, prof. univ. dr.MAGHIAR ADRIAN, medic primar Chirurgie Generala.

Interventia a fost realizata prin abord minim-invaziv folosind tehnica laparoscopica, pentru a minimiza impactul traumatic asupra corpului. Astfel, evolutia postoperatorie a pacientei a fost favorabilia, cu o recuperare rapida, favorizand externarea dupa numai trei zile.

PACIENTA:
“Am aflat ca am o tumora in stomac si anul acesta a trebuit sa ma operez. Operatia a decurs foarte bine, repede si nu este riscanta, recomand sa vina cu incredere pacientii la Spitalul Pelican. Eu am mai fost aici la spital si am incredere in echipa de medici. Îi mulțumesc domnului doctor din suflet si ii doresc toate cele bune!”.

Medic sef sectie, prof. univ. dr. MAGHIAR ADRIAN, medic primar Chirurgie Generala:

“Pacienta a fost operata pentru tumora gastrica. S-a intervenit minim- invaziv - laparoscopic, s-a practicat o rezectie gastrica. O zi pacienta a stat la Terapie Intensiva, iar in cursul diminetii a revenit pe sectie, starea ei este buna, pacienta se mobilizeaza singura, tranzitul intestinal este reluat, in doua zile speram sa o lasam acasa. Acesta este avantajul operatiilor minim-invazive pe tubul digestiv.

De 15 ani, in cadrul Spitalul Pelican, am inceput abordul minim-invaziv laparoscopic sau robotic al tumorilor localizate la nivelul tubului digestiv. Doamna este un caz mai aparte, cu o localizare gastrica, operatia a fost facuta laparoscopic. Variantele erau laparoscopic sau robotic, dar am preferat impreuna cu pacienta sa mergem pe interventie minim-invaziva laparoscopica”.

Interventia chirurgicala pentru tumora gastrica se practica in stadii mai putin avansate cu scopul vindecarii bolnavului. Operatiile se efectueaza cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie, fara efectuarea unor incizii mari pe corp. Tehnica chirurgicala presupune in functie de localizarea tumorii la nivel gastric, indepartarea stomacului partial sau in totalitate, impreuna cu teritoriul limfatic aferent (ganglionii invadati neoplazic).

Acest tip de interventii le ofera pacientilor mai multe beneficii: incizii respectiv cicatrici mai mici decat in cazul interventiilor clasice, traumatism si risc postoperator redus, dureri mai mici dupa operatie, recuperare rapida, rata mica de dezvoltare a herniei postoperatorii".

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)