Viitoarele mamici au invatat 7 pași in pregătirea pentru maternitate

Spitalul Clinic Pelican Oradea impreuna cu Stem Cells Bank a organizat in 20 iunie 2018, seminarul destinat viitoarelor mamici: “7 pasi pentru a fi pregatita cand mergi la maternitate”.
In jur de 80 de persoane, viitoare mamici, dar şi proaspete mămici, au participat in 20 iunie 2018, la seminarul gratuit “7 pasi pentru a fi pregatita cand mergi la maternitate”, sustinut la DoubleTree by Hilton Hotel.
Seminarul "7 pași pentru a fi pregătita când mergi la maternitate" s-a adresat viitoarelor mamici, atat celor care doar iși planifica sarcina acum, cat si celor care sunt insarcinate pentru prima data sau tocmai au devenit mamici. În cadrul seminarului s-a discutat despre o multime de aspecte si situatii ce apar sau pot interveni in această perioada: de la adaptarea la starea de sarcina, pana dupa naștere, alegerea maternitatii si documentele necesare pentru certificatul de naștere al copilului, alimentatie si alaptare.

Medicii si reprezentantii spitalului nostru au oferit doamnelor informatii despre locația, conditiile medicale si hoteliere și personalul care le va asista la naștere, daca aleg sa nasca la Spitalul Clinic Pelican Oradea. Medicii Spitalului Clinic Pelican Oradea prezenti au oferit informatii si despre sectia de Obstetrica si Ginecologie, Maternitatea Pelican, sectia de Neonatologie a spitalului nostru.
Viitoarele mamici au aflat raspunsuri la intrebari firesti si concrete: ce se intampla in momentul internarii. cum se intocmește certificatul constatator al nasterii, precum si certificatul de nastere al copilului, cum se desfasoara nasterea, ce diferente sunt intre nasterea naturala si cea prin cezariana sau acasa, diferentele dintre nasterea in unitatile de sat si private, ce se intampla in perioada de imediat dupa naștere.
Utilitatea intrevederii s-a dovedit chiar in discutii cu intrebari si raspunsuri la satisfacerea nevoilor zilnice pentru viitoarele mamici: Ce mananc? Cum ma plimb? Cum ma spal? Cine ma poate vizita si ce are voie sa mi aduca?

.
Nu in ultimul rand, doamnele au aflat si cum e bine sa se pregateasca pentru a pleca acasa, dar si cum e bine sa se pregateasca cei de acasa sa le primeasca impreuna cu noul membru al familiei.
Viitoarele mămici au primit informaţii corecte şi utile pentru sanatatea lor si a bebelusilor lor, dar si despre importanta recoltarii celulelor stem din cordonul ombilical, la nasterea micutului.
Partenerii nostri de la Stem Cells Bank, specialisti in recoltarea de celule stem, au
expus beneficiile biotehnologiei de ultimă generație raspunzand cu generozitate tuturor intrebarilor adresate de viitoarele mamici.