CHIRURGIE PEDIATRICA: Interventii chirurgicale endourologice la copii. Mama unei fetite operata: “La Spitalul Pelican ma simt in siguranta!”

CHIRURGIE PEDIATRICA: Interventii chirurgicale endourologice la copii. Mama unei fetite operata: “La Spitalul Pelican ma simt in siguranta!”

In cadrul sectiei de CHIRURGIE PEDIATRICA, se efectueaza interventii chirurgicale pentru patologii complexe ale copiilor de orice varsta. Performanta medicilor nostri si interdisciplinaritatea activa dintre specialitatile medicale fac ca micutii nostri pacienti sa beneficieze de cele mai bune servicii medicale si fiecare interventie chirurgicala sa fie o reusita menita sa le redea sanatatea.

O fetita de doar 10 luni, nascuta la MATERNITATEA PELICAN, care, in timpul sarcinii a fost depistata de catre dr. LUNCAN SIMION MIHAI, medic specialist OBSTETRICA-GINECOLOGIE, cu o malformatie a aparatului urinar, a beneficiat de o interventie urologica pediatrica, realizata de catre dr. ISAC GEORGE VLAD.


Mama fetitei de 10 luni, cu duplicatie pieloureterala,  uretero-hidronefroza si ureterocel incizat endoscopic:
„Stiti, eu am nascut la SPITALUL PELICAN si am aflat ca fetita mea are probleme inca din timpul sarcinii. Domnul doctor LUNCAN SIMION MIHAI, a descoperit, in timp ce eram gravida, o problema la rinichiul stang. Imi place foarte mult de domnul doctor LUNCAN, chiar i-am spus, nu demult, cand am venit la control, ca imi e dor de dumnealui. Stie sa vorbeasca foarte frumos si a avut mare grija de mine. A trebuit sa nasc prin cezariana, desi imi era frica. Dar apoi mi-am dat seama ca a fost exact cum a zis domnul doctor LUNCAN – foarte bine. Dupa ce am nascut, venea de doua ori pe zi sa ma vada. Tot domnul doctor LUNCAN m-a indreptat spre domnul doctor ISAC GEORGE, de la CHIRURGIE PEDIATRICA. Si sunt foarte, foarte multumita si de domnul doctor ISAC. Vorbeste frumos, stie sa explice, are rabdare si stie ce face. Stiti, la inceput eu am gresit, nu am ascultat complet de domnul doctor Isac si apoi mi-a parut rau. Dupa ce am nascut fetita, chiar la 2 zile dupa nastere, am inceput sa merg la controale regulate si ecografii. Cand fetita avea 3 luni, domnul doctor mi-a spus ca ar trebui sa ii monteze o sonda. Dar micuta nu avea niciun simptom si am tot amanat. Si la controalele ulterioare, problema s-a agravat.

Domnul doctor a operat-o, fetita e bine, iar eu de atunci toata viata mea fac si voi face exact ce spune domnul doctor Isac.

La SPITALUL PELICAN ma simt in siguranta, prefer sa platesc si sa stiu ca sunt bine. Asa incat ori de cate ori voi avea nevoie, aici voi veni si eu si familia mea. Si il recomand cu incredere  tuturor pentru ca sunt foarte multumita si de asistentele medicale, dar si de infirmiere. Nici nu am simtit ca sunt internata nici cand am nascut si nici cand a fost fetita operata. Aici ma simt in siguranta!”.

 

Dr. LUNCAN SIMION MIHAI, medic specialist OBSTETRICA-GINECOLOGIE:
“Cea mai mare satisfactie profesionala pentru mine este atunci cand pacientul iti apreciaza munca depusa si este multumit de rezultatul final. Ca sectie de OBSTETRICA-GINECOLOGIE, suntem bucurosi sa colaboram cu sectia de CHIRURGIE PEDIATRICA si reusim astfel sa tratam cazurile pana la final in clinica noastra.

Avem la dispozitie aparatura de ultima generatie si cursuri de supraspecializare cu ajutorul carora depistam timpuriu patologii numeroase (chiar si din primul trimestru de sarcina), gravidele fiind mult mai bine investigate si consiliate in aceasta perioada. Este foarte importanta stabilirea diagnosticului exact pentru ca in acest fel stim cum sa tratam si cum sa consiliem corect pacientul”.

 

Dr. ISAC GEORGE, medic specialist in CHIRURGIE PEDIATRICA, doctorand UMF “Carol Davila” Bucuresti:
„Ecografia antenatala a schimbat perspectiva privind diagnosticul, monitorizarea si tratamentul malformatiilor urologice, facand posibila detectia inaintea instalarii simptomelor. Acest lucru ne permite identificarea pacientilor aflati la risc si initierea tratamentului inaintea apariției unor complicatii amenintatoare pentru functia si dezvoltarea renala.

Tehnicile chirurgicale care utilizează abordul endoscopic permit rezolvarea unor patologii precum valvele de uretra, ureterocelul, litiaza renala sau refluxul vezicoureteral, fara durere si cu o perioada de spitalizare minima.

Pentru ca evolutia sa fie cea dorita, colaborarea dintre specialitati dar si cea medic – parinte este esentiala”.

 

De retinut, ca la toate interventiile chirurgicale pediatrice, copiii beneficiaza de servicii medicale de ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVA PEDIATRICA, oferite de catre dr. CRACIUN ADRIAN VASILE, medic primar pediatru, medic specialist ATI – Pediatrie, doctor in Medicina.

 

 

Informatii BACKGROUND:

CHIRURGIE PEDIATRICA – SPITALUL PELICAN ORADEA

CHIRURGIA PEDIATRICA este specialitatea care imbina Chirurgia viscerala, Urologia, Chirurgia plastica, Chirurgia toracica, avand drept scop redarea functionalitatii prin diagnosticarea, tratarea si monitorizarea postoperatorie a afectiunilor chirurgicale congenitale sau dobandite ale copilului.

Diagnosticarea corecta si precoce, stabilirea indicatiei chirurgicale si a momentului operator optim, avand in vedere faptul ca ne propunem tratarea unui organism aflat in evolutie, se pot realiza doar prin colaborarea stransa a tuturor specialitatilor implicate in tratarea patologiei pediatrice. Spitalul Pelican dispune atat de dotarile tehnice, cat si de echipe experimentate de medici neonatologi, pediatri, anestezisti, radiologi si asistenti pregatiti sa trateze pacientii, cu profesionalism si empatie.

De asemenea, colaborarea cu echipele de la sectiile Urologie si Chirurgie generala, precum si prezenta in blocul operator a liniilor de chirurgie laparoscopica si endourologie, permite realizarea interventiilor chirurgicale prin abord minim invaziv, reducand astfel disconfortul postoperator, scurtand perioada de spitalizare si facilitand procesul de recuperare.

Pacientii, copii cu varsta intre 0 – 18 ani, care prezinta afectiuni chirurgicale se pot programa atat pentru consultatie si investigatii, in cadrul ambulatoriului de specialitate, cat si pentru internare, in vederea interventiei chirurgicale, pentru afectiuni genitourinare, gastrointestinale, patologia defectelor peretelui abdominal, afectiuni ale pielii si ale tesuturilor moi.

 

INFORMATII SI PROGRAMARI:

Pentru a beneficia de servicii medicale la SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, va puteti programa astfel:
online, pe site-ul SPITALULUI CLINIC PELICAN Oradea (www.spitalpelican.ro), la sectiunea „Programari online” si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale  dorite
email: callcenter@spitalpelican.ro si veti fi contactat in cel mai scurt timp pentru stabilirea datei la care doriti sa beneficiati de serviciile medicale dorite
telefonic, la Call Center 0259.444444, cu timp de asteptare (cateva minute)