De doua ori mai multa siguranta pentru beneficiarii Centrului de Vaccinare Pelican Oradea

De doua ori mai multa siguranta pentru beneficiarii Centrului de Vaccinare Pelican Oradea

Centrul de Vaccinare Pelican Oradea a fost si ramane singurul centru de vaccinare din Nordul tarii care functioneaza in cadrul unui spital privat, avand toata infrastructura pentru acordarea asistentei medicale specializate necesare persoanelor care se vaccineaza anti-Covid-19.

Unicitatea Centrului de Vaccinare al Spitalului Pelican Oradea este data de mai multi factori. Astfel, pe langa echipele medicale desemnate sa desfasoare procesul de vaccinare, siguranta persoanelor care se vaccineaza aici este dublata de prezenta echipajelor medicale de Ambulanta si, in plus, de asistenta si supravegherea medicului nostru specializat in Epidemiologie, dr. BUDEA ADINA. Prezenta echipajelor medicale de urgenta si a medicului nostru epidemiolog, gata sa intervina oricand e necesar, au determinat si o crestere a adresabilitatii la Centrul nostru de vaccinare, in prezent fiind inscrise pe lista de asteptare aproximativ 3000 de persoane, care urmeaza sa beneficieze de prima respectiv a doua doza (rapel) de vaccin.

De la debutul campaniei RO-VACCINARE, demarata de statul roman in toata tara, la Centrul de Vaccinare al spitalului nostru au fost administrate 17.000 de doze de vaccin, 90% dintre acestea fiind vaccinuri BioNTech Pfizer, iar restul - vaccinuri Moderna, in prezent singurul vaccin care se administreaza aici fiind tot BioNTech Pfizer.

In cadrul Centrului de Vaccinare se lucreaza in mai multe fluxuri pentru a sprijini si accelera campania demarata de statul roman ajutand oamenii sa beneficieze cat mai repede si in numar cat mai mare de vaccinul anti-Covid-19. Astfel, în centrul nostru de vaccinare se administreaza zilnic 150 - 200 de doze de vaccin.

De la debutul campaniei nationale RO-VACCINARE, nicio persoana careia i-au fost administrate prima doza si rapelul la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea nu a suferit efecte adverse, altele decat cele obișnuite.

Mentionam ca, potrivit metodologiei stabilita la nivel național, inscrierea pentru vaccinare se realizeaza doar pe platforma nationala si nu direct la centrul de vaccinare dorit. Rugam persoanele care doresc sa li se administreze vaccinul anti-Covid-19 în Centrul de Vaccinare Pelican sa se inscrie pe platforma naționala Ro-Vaccinare, unde pot alege atat centrul cat si tipul de vaccin pe care il doresc sa li se administreze. De asemenea, rugam persoanele care s-au inscris la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea, sa respecte ora la care au fost programate pentru a nu se produce intarzieri.